Aici se ascundea „Regele Baltilor”

Publicat: 05/06/2007 | 00:00

ABIL. Terente isi pierdea urma prin canalele Dunarii CELEBRU. Terente, unul dintre cei mai mari infractori din istoria criminalitatii din Romania DOTAT. Punctul forte al lui Terente, penisul tatuat, de 22 cm, a fost conservat Tragedie. Medicii de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” avertizeaza ca penisul lui Terente trebuie reconditionat, acesta micsorandu-se deja cu un centimetru in ultimii 77 de ani Mihnea Mihalache-Fiastru, Stefan Catalin Iordache CANCAN a mers pe urmele renumitului bandit Terente, de la a carui moarte se implinesc astazi 80 de ani. Cu ajutorul lui Ion Vlad, un brailean in varsta de 80 de ani, bun cunoscator al vietii banditului, reporterii nostri au refacut drumul de la Braila catre inima baltii, in locul in care se ascundea si unde a fost ucis cu focuri de arma. „Terente se ascundea nu departe de Braila. Ascunzatoarea lui era la vreo doi kilometri pe apa, in insula Fundu Mare. Mergea pe Dunare pana la canalul Cravia si se strecura apoi intr-un hatis de canale mai mici pana la ascunzatoarea lui, in zona in care acum au mai ramas in apa coltii unui stavilar. Aici a fost gasit de jandarmi si, desi el le striga ca nu este Terente, unul dintre ei a tras un foc de arma care l-a nimerit in gura. Asa a fost capturat, dupa ani de cautari”, spune Ion Vlad. Batranul povesteste ca adevaratul nume al lui Terente era Vasali Stefan, un baiat nascut intr-o familie de pescari, in 1895, la marginea Baltii Brailei, in Carcaliu. „A fost fara noroc de mic si necazurile pe care le-a avut toata viata l-au inrait si mai mult. A efectuat stagiul militar in 1916 si a luptat in Primul Razboi Mondial, dupa care s-a reintors in zona Brailei. A avut o prima nevasta, Ustinia, care a murit de ciuma, iar cei patru copii pe care i-a avut cu ea au murit si ei, doi inecati si doi de ciuma pe care au luat-o de la mama lor. Nici cu Arina, a doua nevasta, nu a avut mai mult noroc. A dat cu cutitu-n ea cand a prins-o cu un tanar grec in gradina, noaptea. Ea nu a murit, dar jandarmii l-au legat si l-au dus la inchisoare. Bataia care a luat-o acolo l-a inrait si, cand a iesit, a inceput cu hotiile, omorurile si rapirile”, povesteste Ion Vlad.

Inteligenta criminala deosebita

Vasali Stefan al lui Terente s-a dovedit a fi inzestrat cu o inteligenta criminala deosebita: a rapit, a sechestrat, a jefuit si cu greu a fost prins. De el se auzise chiar si in Anglia si Italia. Operatiunile de capturare a lui Terente au fost sortite esecurilor si au devenit din ce in ce mai costisitoare, fiind un maestru al camuflajului. Se spune chiar ca respira sub apa folosindu-se de trestii. „Ani de zile nu a fost prins, dar in 1927, chiar pe 5 iunie, jandarmii in civil l-au dibuit pe canalul Cravia si l-au prins. L-au dus la post si pana si-a dat duhul a scris faradelegile pe care le-a facut. Dupa ce a murit, nu vroia nimeni sa-l ingroape, dar si-a facut mila un evreu si l-a ingropat pe un grind. Groapa nu a fost prea adanca si cainii l-au dezgropat si l-au mancat. Am auzit ca din el nu a mai ramas decat ce au luat doctorii de la el: creierul si partea de jos”, isi aminteste Ion Vlad.

I-au conservat penisul

Dupa ce a fost impuscat, autopsia cadavrului a fost facuta de catre medicul legist Maria Zaharescu. Doctorul i-a separat capul si penisul de corp si le-a trimis la Bucuresti pentru a fi conservate. Detalii despre modul in care penisul lui Terente a fost conservat nu au fost cunoscute pana in prezent, cand medicii de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici” au decis ca penisul lui Terente necesita reconditionare. In anul 2004, s-a facut publica o deteriorare vizibila a exponatului, spunandu-se chiar ca acesta „s-a micsorat” cu un centimetru. Deteriorarea se datoreaza faptului ca penisul haiducului Terente a fost golit de „continut”, fiind umplut cu vata si acoperit cu piele. Din acest motiv, exponatul nu poate supravietui decat printr-o operatiune de reconstructie interna a acestuia.

Haiducul cu penis de 22 cm

Banditul Terente, supranumit „Regele Baltilor”, a fost demult pus in umbra chiar de catre propriul penis, organul sau sexual ajungand un mit in sine. Datorita prestatiilor sexuale deosebite, era cautat de femei, iar banditul raspundea cu placere propunerilor sexuale pe care le primea. Astfel, s-a nascut legenda penisului lui Terente, impresionant prin dimensiuni si personalizat prin tatuajul: „Fut bine si apasat la cioc”. Penisul lung de 22 de centimetri a fost conservat.

Era chiar atat de mare?

Da, insa penisul lui Terente este departe de a fi un record de lungime. In literatura medicala cel mai lung penis este consemnat in lucrarea doctorului David Reuben „Everything You Always Wanted to Know About Sex”, masurand 35,56 centimetri.

Alte „celebritati”

Cel mai mic penis celebru i-a apartinut conducatorului Primului Imperiu Francez, Napoleon Bonaparte. Despre penisul renumitului conducator se spune ca ar fi masurat in jur de 6 centimetri. La fel cum este conservat penisul lui Terente, si organul sexual al controversatului calugar Rasputin este pastrat pana in prezent. Spre deosebire de Terente, care raspundea cererilor femeilor indiferent de clasa sociala din care acestea faceau parte, Rasputin era renumit pentru serviciile sexuale performante in inalta societate a Rusiei. Penisul lui Rasputin masoara 28 de centimetri. Mitul despre cel mai mare penis din lume il are in centru pe John Dillinger. Dillinger a fost un bandit ca si Terente, care a terorizat regiunea Midwest din Statele Unite, in perioada 1933-1934. A fost impuscat de catre agentii FBI. Mitul penisului sau incepe, insa post-mortem, odata cu publicarea unei fotografii realizate la scurt timp dupa asasinarea lui Dillinger, in care se distinge o forma imensa in zona pelvisului sau. Se spune ca penisul lui Dillinger a fost taiat si pastrat de catre unul dintre angajatii de la morga la care a fost dus, cu atat mai mult cu cat in raportul medico-legal nu apare nicio referire la vreo anomalie a corpului criminalului. Lungimea penisului lui John Dillinger ar fi putut atinge 71 centimetri.

Citește și...