Acasă » Știri » Știri interne » Alegeri locale. Nereguli si incidente la sectiile de votare din tara: sectie inchisa in Vrancea, bataie generala intr-o localitate din Calarasi

Alegeri locale. Nereguli si incidente la sectiile de votare din tara: sectie inchisa in Vrancea, bataie generala intr-o localitate din Calarasi

De: Cancan 10/06/2012 | 00:00
Alegeri locale. Nereguli si incidente la sectiile de votare din tara: sectie inchisa in Vrancea, bataie generala intr-o localitate din Calarasi

In aceasta dimineata, o sectie de votare din judetul Vrancea a fost inchisa din cauza unor nereguli.

Sectia de votare din localitatea Panciu din judetul Vrancea a fost inchisa, in aceasta dimineata, in conditiile in care trei din cele patru buletine de vot primite de un alegator nu aveau stampila de control, Politia facand cercetari in acest caz.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vrancea, Bogdan Toader, a declarat ca o persoana a sesizat, imediat dupa deschiderea urnelor, ca pe trei din cele patru buletine primite nu era aplicata stampila de control. In aceste conditii, procesul electoral a fost intrerupt, sectia de votare fiind inchisa. Toader a mai spus ca sectia de votare a fost redeschisa in jurul orei 8.20, dupa ce buletinele de vot cu probleme au fost inlocuite.

A plecat cu stampila de vot

O alta neregula a avut loc in judetul Alba. O batrana care a votat in aceasta dimineata la sectia de votare numarul 1 din Valea Lunga, judetul Alba, a plecat cu stampila de vot, spunand, dupa ce a fost gasita, ca a pus stampila din greseala in tocul de la ochelari. Purtatorul de cuvant al Politie Judetene Alba, Luminita Prodan, a declarat ca membrii sectiei de votare numarul 1 din Valea Lunga au descoperit, la aproximativ doua ore de la inceperea procesului electoral, ca lipseste una dintre stampilele de vot.

Membrii sectiei de votare au verificat toti alegatorii care isi exercitasera pana atunci dreptul de vot, pentru a vedea daca vreunul dintre ei nu a plecat din greseala cu stampila. Stampila a fost gasita la o batrana din localitate, femeia declarand ca a plecat din greseala cu aceasta, dupa ce a pus-o in tocul de la ochelari. Femeia nu va fi cercetata si nu risca nicio pedeapsa, deoarece nu a facut fapta cu intentie.Femeie cercetata pentru frauda electorala dupa ce a vrut sa plece cu buletinele de vot, la Orsova

Frauda electorala la Orsova

O femeie in varsta de 65 de ani este cercetata pentru frauda electorala, dupa ce a incercat sa introduca in urne buletine de vot false si sa plece din sectie cu buletinele valabile, incidentul avand loc la o sectie de votare din Orsova. Incidentul s-a petrecut la Sectia nr. 7 din municipiul Orsova, unde o femeie in varsta de 65 de ani a venit impreuna cu fiul sau, avand asupra sa un set de buletine false, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Mehedinti, Nicolae Lohon.

Femeia a intrat cu buletinele false in sectie, a primit un set de buletine valabile de la membrii comisiei, dupa care a mers la cabina de vot si a stampilat buletinele false, iar in momentul in care a vrut sa le introduca in urna a fost observata de presedintele sectiei, care a anuntat Politia. Pe numele femeii a fost intocmit dosar penal pentru frauda.

Bataie generala intr-o sectie din judetul Calarasi

Intr-o comuna din judetul Calarasi a avut loc un incident destul de grav. Mai multi cetateni au intrat in sectia de votare si s-au luat la bataie. Potrivit Antena 3, se pare ca acestia s-au certat din cauza alegerii candidatului pe care vroiau sa-l voteze. Ulterior a iesit un scandal destul de mare in comuna Curcani din Calarasi. O persoana s-a ales cu nasul spart. Ea primeste si in acest moment ingrijiri medicale. Politistii au intocmit un dosar penal pe numele celui care a inceput acest scandal.

Cateva sute de localnici protesteaza inca de dimineata in fata sectiei de votare din localitatea Curcani, judetul Calarasi, nemultumiti ca nu pot vota, ei fortand intrarea in sectia de votare si impingandu-se cu jandarmii, intrucat procesul electoral este blocat dupa ce trei urne au fost distruse.

Sectia de votare este inchisa de la ora 9.00, dupa ce mai multi localnici, reprezentandu-i pe doi dintre candidati, s-au agresat, iar unul dintre candidati a intrat in sectie si a distrus trei urne de vot, acuzand fraudarea alegerilor.

„Un candidat la primaria Curcani, de 42 de ani, membru al unei formatiuni politice a intrat in sectiile 1, 2 si 3 din cladirea scolii generale si a distrus trei urne de vot. Nu au fost agresati membrii sectiei de votare, iar in prezent barbatul este audiat pentru comiterea infractiunii de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, Ramona Tudor.

In Bucuresti, observatorii nu sunt primiti la numaratoarea voturilor

Reprezentantii Asociatiei Miscarea Europeana – Sectiunea Romana, care a acreditat aproximativ 2.300 observatori interni la alegerile locale din 10 iunie 2012, au semnalat faptul ca un numar semnificativ de presedinti ai sectilor de votare de pe raza municipiului Bucuresti refuza dreptul observatorilor de a asista la numararea voturilor la inchiderea sectiilor de votare si la incheierea proceselor-verbale privind rezultatul votarii. Mai multi presedinti ai sectiilor de votare au comunicat observatorilor ca trebuie sa paraseasca sectia de votare la ora 21.00 a zilei de 10.06.2012. „Precizam ca, prin decizia lor, incalca prevederile art. 89 alin. 2 din Legea nr. 67/2004, ale Hotararii nr. 56/18.05.2012 ale Biroului Electoral Central si anuleaza documentele de acreditare a observatorilor emise de Biroul Electoral Municipal”, se arata intr-un comunicat emis de reprezentantii ONG-urilor.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza | Vremea se schimbă radical din 22 mai, în București
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza | Vremea se schimbă radical din 22 mai, în București
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare...
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi ea a aflat că el avea o viață secretă
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Bat clopote de nuntă pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril? Impresara a dezvăluit dacă a fost sau nu cerută în căsătorie: ,,Eu mi-am cerut toți foștii în căsătorie”
Bat clopote de nuntă pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril? Impresara a dezvăluit dacă a...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic:
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
 Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Orașul subteran din România care a fost interzis oamenilor. Românii nu au voie să ajungă acolo. E o rețea întreagă de tuneluri secrete
Orașul subteran din România care a fost interzis oamenilor. Românii nu au voie să ajungă...
Bani mulți de la stat pentru toți românii care au curte. Trebuie doar să lăsați iarba să crească
Bani mulți de la stat pentru toți românii care au curte. Trebuie doar să lăsați...
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA  pe care le-au numit „distructive şi ostile
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Mașinile care au primit interzis pe șosele. Se aplică din 20 Mai, ora 00:00
Mașinile care au primit interzis pe șosele. Se aplică din 20 Mai, ora 00:00
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Bancul de sâmbătă | Patru bătrâni s-au dus la un club să joace golf
Bancul de sâmbătă | Patru bătrâni s-au dus la un club să joace golf
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
Dana Roba, contactată din închisoare de fostul soț care a mutilat-o. Ce i-a spus Daniel Balaciu
Dana Roba, contactată din închisoare de fostul soț care a mutilat-o. Ce i-a spus Daniel...
Sfatul zilei de duminică, 19 mai 2024. Săgetătorul e conectat cu partenerul
Sfatul zilei de duminică, 19 mai 2024. Săgetătorul e conectat cu partenerul
Secretul pe care trebuie să-l știe toți românii care merg la cumpărături. Este un truc al celor mai eficiente gospodine. Doar așa vei obţine preţuri mai mici, indiferent de magazin
Secretul pe care trebuie să-l știe toți românii care merg la cumpărături. Este un truc...
×