Alegeri prezidențiale 2019. Cine este Cătălin Ivan, candidat la funcția de președinte al României

Autor: Alina S.
Publicat: 01/11/2019 | 08:32
Alegeri prezidențiale 2019. Cine este Cătălin Ivan, candidat la funcția de președinte al României

Cătălin Ivan, în vârstă de 40 de ani, este candidat susținut de ADN alegeri prezidențiale 2019. Vezi biografia, declarația de avere, cv-ul și care sunt obiectivele sale.

Cătălin Ivan, om politic, fost parlamentar PSD și europarlamentar, este unul dintre cei 14 candidați la alegeri prezidențiale 2019. Primul scrutin al alegerilor pentru președinție va avea loc în 10 noiembrie 2019, urmând ca al doilea tur să aibă loc pe 24 noiembrie.

Alegeri prezidențiale 2019 – Cătălin Ivan. Studii, afaceri, activitate politică

Cătălin Sorin Ivan s-a născut la 23 decembrie 1978 la Galați. Cătălin Ivan  este președinte al Partidului Alternativa pentru Demnitate Națională – ADN.

Cătălin Ivan, studii

Cătălin Ivan ste absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, secția „Tranzactii Internationale”. Deține un masterat în afaceri internaționale și unul în management politic. Este doctorand al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, în domeniul economiei mondiale.

Cătălin Ivan activitate politică

Cătălin Ivan a fost membru al Consiliului Județean Iași și președinte al Comisiei de Dezvoltare și Relații Externe a Consiliului Județean Iași.

Fost președinte al TSD Iași, secretar al Departamentului pentru Educație, Cercetare, Tineret și Sport al PSD până în 2008, vicepreședinte TSD pe probleme de relații externe. În martie 2013 a fost ales președintele PSD Sector 1.

Ivan a fost membru al Comisiei pentru Control bugetar și membru supleant în Comisia pentru buget și membru al Delegației la Comisia parlamentară de cooperare a UE-Moldova și membru al Comisiei pentru cultură, educație și mass-media a PE.

În octombrie 2018 a lansat ADN. Este președinte și fondator al ADN – Alternativa pentru Demnitate Națională. ADN a fost prezentat ca fiind un proiect nou pe scena politică, inovator, atât din punct de vedere ideologic, cât și din punct de vedere organizatoric și funcțional, fiind primul proiect politic la nivel european care își propune să reinventeze toate mecanismele interne ale unui partid clasic, tradițional, folosind cele mai noi tehnologii IT.

Cătălin Ivan, familie, copii

In 2012, Cătălin Ivan și soția sa Cătălina au devenit părinții a trei copii, tripletele Victoria, Teodora și Alexandra

Alegeri prezidențiale 2019. Cătălin Ivan declarație de avere

Cătălin Sorin Ivan, candidat la alegerile prezidenţiale 2019, deţine trei maşini, dintre care ultima cumpărată în 2018, o jumătate de apartament, aproape 8.000 de euro în conturi si patru credite în sumă totală de 55.000 de euro la Bruxelles.

Cătălin Ivan notează în declarația de avere că deţine jumătate dintr-un apartament de 76 mp împreună cu soţia sa. Cele trei mașini sunt un VW Passat din 2007, şi două autoturisme Audi, una din 2012 şi alta din 2018.

Cătălin Ivan președinte. Promisiuni în campania electorală

În ceea ce privește promisiunile din campania electorală, Cătălin Ivan vrea să câştige alegerile prezidenţiale 2019 cu un concept inedit, „IVAN24”, prin care „24 de ore din 24, până în 2024, se va angaja într-o luptă permanentă, zi de zi, minut cu minut, pentru regenerarea României”

„Conceptul nostru de campanie se numeşte «IVAN 24», pentru că intră într-un angajament foarte clar asumat al nostru: că 24 de ore din 24, până în 2024, ne vom angaja într-o luptă permanentă, zi de zi, minut cu minut, pentru regenerarea României, pentru schimbarea din temelii a societăţii româneşti şi reformarea clasei politice. Dacă vom vota ce-am mai votat, cu siguranţă vom avea ce-am mai avut – scandaluri, corupţie, incompetenţă, dezinteres”, a scris Cătălin Ivan în mesajul său de campanie electorală pentru funcția de președinte al României.

Alegeri prezidențiale 2019 Cătălin Ivan. Locul pe buletinul de vot

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea candidaților la alegeri prezidențiale 2019 pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragere la sorți. Astfel, Cătălin Ivan este pe poziția 6 pe buletinul de vot.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă. Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE

Alegeri prezidențiale 2019. Calendar

Potrivit calendar alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Citește și:

Citește și...