„Alo, ambulanta? A inviat mortul”. Clipe terifiante la un priveghi din Vrancea. Martorii sunt ingroziti

Publicat: 06/09/2014 | 10:57
„Alo, ambulanta? A inviat mortul”. Clipe terifiante la un priveghi din Vrancea. Martorii sunt ingroziti

Desi alti medici constatasera deja decesul, oamenii prezenti la un priveghi, in judetul Vrancea, au chemat din nou ambulanta, in urma unei intamplari stranii. Moarta si-a pus mainile-n cap, iar toti cei de fata au ramas socati.

Sevastita Crivat, o femeie de 56 de ani din satul Ciuslea, judetul Vrancea, a decedat luni, medicii eliberand un certificat de deces in acest sens. Joi, insa, verisoara femeii a chemat ambulanta, pentru ca… A inviat mortul.

Mai exact, femeia a fost gasita cu mainile in alta pozitie fata de cum fusese lasata in cosciug.

“Şi-a luat mainile de pe piept şi le-a pus sub ceafa.”, a fost marturia femeii care a chemat ambulanta.

Mort viu

Medicii au mers imediat la fata locului si au cerut sa desfaca sicriul, care fusese deja acoperit cu capacul.

Moarta

“Cand am ajuns acolo, băteau cuiele la sicriu. Le-am cerut să deschidă capacul să văd ce s-a întamplat. Nu a fost îmbălsămată şi din cauza stării de putrefacţie şi-a modificat poziţia mainilor. E primul caz cand suntem chemaţi la persoane decedate. Luni, după ce a suferit atacul de cord, femeia a fost resuscitată de un echipaj de-al nostru, iar medicul de familie de la Mărăşeşti a constatat decesul”, a declarat medicul care a mers la fata locului, pentru Ziarul de Vrancea.

Au luat-o la fuga dupa ce au vazut-o cu mainile ridicate

Miercuri seara, rudele şi copiii femeii au stat la priveghi pana aproape de miezul noptii. Dimineata, pe la ora cinci, familia s-a trezit pentru a pune la punct ultimele detaliile legate de inmormantare. Apropiindu-se de sicriu au ramas uluiti cand au vazut ca femeia nu mai avea mainele de pe piept, ci aproape pe langa cap.

Mort viu

În acel moment rudele s-au îngrozit, unii au ţipat, alţii au luat-o la sănătoasa. Momentul de groază este descris de cei care au asistat la scena incedibilă. “A ridicat mâinile, cum erau aici pe piept, până deasupra capului. Oamenii s-au speriat, un verişor de-al meu a fugit, am fugit şi eu când am vazut-o dimineaţă. Mi s-au muiat picioarele că nu am văzut aşa ceva. Am văzut ataţia morţi, mi-am îngropat soţie copil, mamă , tată dar aşa ceva nu am văzut până la varsta asta”, a declarat un martor pentru sursa citata.

Explicatia medicilor

Medicii spun ca nu au mai fost chemati pana acum la un astfel de caz si au o explicatie logica pentru cele intamplate.

Moarta

„Din cauza starii de putrefactie in care a intrat, s-a umflat si a departat mainile de pe abdomen. Cand am fost sunati, ne-au spus ca si-a pus mainile dupa cap. Ar fi trebuie sa fie vorba despre un fel de zombi!”, a declarat medicul de pe ambulanta.

R.O.