Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 58

Publicat: 30/01/2019 | 19:21
Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 58

Un bărbat de 57 de ani din Capitală și o femeie de 66 de ani din județul Giurgiu au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 58, anunță Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP).

Un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul București, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit miercuri, 30 ianuarie, iar o femeie în vârstă de 66 de ani, din județul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, a murit marți, 29 ianuarie. Ambii sufereau și de alte boli și nu fuseseră vaccinați antigripal. (CITEȘTE ȘI: EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA. CÂT COSTĂ MĂȘTILE MEDICALE ȘI DE UNDE SE POT CUMPARA)

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Sorina Pintea a anunţat miercuri că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. Ministrul Sănătății a precizat că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Sorina Pintea a vorbit despre efectele declarării oficiale a epidemiei de gripă în România asupra școlilor din toată țara și a spus că decizia închiderii școlilor după declararea  epidemiei în România aparține autorităților locale, ”punctual”, în funcție de fiecare caz în parte. (VEZI ȘI: EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA. CUM SE SCHIMBĂ, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, VIAȚA NOASTRĂ)

Mai exact, această decizie se poate lua de inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică din fiecare județ, acolo unde absenteismul depășește 20 %, la clasă sau în școală. Până în acest moment, nicio grădiniță și nicio școală nu au transmis dorința de a suspenda cursurile. “Ministerului Sănătății, nu. Așa cum precizam, este vorba despre o decizie care se poate lua pe plan local, în discuțiile dintre inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică.”, a declarat Sorina Pintea.

 

Citește și...