Anca Pandrea e dezamagita ca actorul nu s-a interesat de starea lui Iurie Darie, desi a fost internat la acelasi spital: „Arsinel, sa-ti fie rusine”

Publicat: 30/07/2012 | 00:00
Anca Pandrea e dezamagita ca actorul nu s-a interesat de starea lui Iurie Darie, desi a fost internat la acelasi spital: „Arsinel, sa-ti fie rusine”
Viata in spital nu este deloc usoara pentru Anca Pandrea, dar sacrificiile palesc pe langa dorinta ei arzatoare de a-si vedea din nou sotul pe picioare. Cand vorbeste despre el, Anca plange de emotie, iar nepasarea unora dintre colegii de breasla o doare ingrozitor. Actritei nu i-a venit sa creada ca Alexandru Arsinel a fost internat in acelasi spital si nici macar n-a intrebat ce face Iura, motiv pentru care l-a taxat dur.

Sta intr-o camaruta in care abia ai loc sa te misti, se odihneste cateva ore pe noapte si mananca atunci cand apuca, asa arata viata Ancai Pandrea de patru luni, de cand Iurie Darie se afla internat la Spitalul Bagdasar-Arseni. Desi se bucura de sustinerea multor oameni, prieteni sau persoane pe care nici macar nu le cunoaste, actrita sufera din cauza colegilor de breasla care dau semne ca l-au uitat pe Iura. „Arsinel a fost internat aici, nici macar n-a avut bun-simt sa intrebe ce face Iura. Sa-i fie rusine si sa-l ajute Dumnezeu dupa sufletul lui. Eu nu stiam ca a fost aici, la spital, dar mi-au zis si mie pacientii si asistentele. Unii fac suse, dar Iura al meu a facut 72 de filme. Asa e, din pacate, noi, artistii, nu suntem uniti. Daca Iura ar vorbi, el nu i-ar spune nimic, pentru ca este nobil. Dar la Iura au venit arhitecti, scriitori, un prieten de-al nostru geolog”, a povestit Anca pentru CANCAN. De indata ce a lansat apelul ca Iura are nevoie de sange, oamenii i-au sarit in ajutor, fapt care i-a dat din nou speranta. „Au fost 1.200 de apeluri din toata tara de la oameni care vor sa doneze sange. Au sunat inclusiv din America si Canada, dar nu se poate. Eu stau de patru luni aici, in spital, si am grija de copilul meu. Am invatat de la kinetoterapeuta care vine la el cum sa ii fac masaj si ii masez incheieturile de doua ori pe zi, cu crema de galbenele. Facem gimnastica pasiva. Am fost la el si i-am vorbit, i-am zis ca trebuie sa ma ajute sa luptam impreuna si el a inceput sa planga. I-am pupat lacrimile si i-am zis ca e singurul om din lume care are lacrimile dulci. Ii multumesc medicului Ciubotaru pentru tot ce face pentru noi”, ne-a mai spus actrita. Anca Pandrea: „Azi, medicii sunt mai optimisti despre starea lui Iura. Ieri si alaltaieri nu erau” Anca Pandrea lupta in paralel cu medicii pentru viata lui Iurie Darie: „Ii dau zilnic cu apa sfintita pe la gurita si cu mir pe frunte”

Citește și...