Andrea Bocelli nu si-a putut lua mainile de pe Angela Gheorghiu! A tinut-o strans in brate si abia daca a vrut sa-i dea drumul!

Publicat: 26/05/2013 | 12:02
Andrea Bocelli nu si-a putut lua mainile de pe Angela Gheorghiu! A tinut-o strans in brate si abia daca a vrut sa-i dea drumul!

Tenorul italian Andrea Bocelli a cântat, sâmbătă seara, într-un concert foarte apreciat, care a avut-o ca invitată de onoare pe soprana română Angela Gheorghiu, care i-a sedus cu vocea sa pe cei peste 20.000 de spectatori prezenţi la spectacol.

Andrea Bocelli, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai cunoscuţi tenori la nivel internaţional, a cântat pentru români pentru prima dată şi a adus cu el nu doar piese celebre din repertoriul său, inclusiv de pe cel mai recent album – „Passione” – ci şi invitaţi deosebiţi. Invitata de onoare a lui Andrea Bocelli a fost soprana română Angela Gheorghiu, fiecare apariţie a acesteia pe scenă animând publicul, care a răsplătit-o cu numeroase aplauze.

Angela Gheorghiu

Tenorul nu a putut sa-si ia mainile de pe frumoasa artista si s-au tinut de mana minute in sir. Concertul a început după ora 20.30 cu „Gli arredi festivi” din opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, în interpretarea Corului Radio şi a Orchestrei Naţionale Radio, sub bagheta dirijorului Marcello Rota, imediat după care pe scenă a intrat Andrea Bocelli. Tenorul italian, renumit pentru vocea sa inconfundabilă, a avut parte de o primire foarte călduroasă din partea publicului român şi a continuat concertul tot pe muzica lui Giuseppe Verdi, cu „Il trovatore”, după care le-a mulţumit spectatorilor. „Vă mulţumesc foarte mult. Mă bucur să fiu aici (…) Este o mare onoare să o am în această seară alături de mine pe o mare soprană, Angela Gheorghiu”, a spus Andrea Bocelli, în aplauzele publicului, care s-au intensificat în momentul în care pe scenă şi-a făcut apariţia soprana română.

Angela Gheorghiu

Într-o rochie roşie elegantă, Angela Gheorghiu a interpretat „Habanera” din opera „Carmen” de Georges Bizet, eclipsând-o în preferinţele publicului pe soprana Paola Sanguinetti, care l-a însoţit ulterior pe scenă pe Andrea Bocelli, pentru a cânta în duet „Ange adorable” din „Roméo et Juliette” de Charles Gounod.

Angela Gheorghiu

Odată cu lăsarea întunericului, pe scena de la Romexpo, a răsunat, în interpretarea lui Andrea Bocelli, celebrul cântec „La donna è mobile” din opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, fiind urmat de „Va, pensiero” din „Nabucco” de Verdi, şi „O Soave Fanciulla” din „La Bohème” de Giacomo Puccini, pentru care pe scenă a revenit soprana Paola Sanguinetti.

Angela Gheorghiu

fb2

Cel mai aşteptat duet al serii a fost probabil cel dintre Angela Gheorghiu şi contratenorul Cezar Ouatu, care anul acesta a reprezentat România la competiţia europeană Eurovision. „Sunt foarte fericit şi onorat să mă aflu în această seară aici”, a spus Cezar Ouatu, care a purtat un costum elegant, la care a asortat un papion. La rândul său, Angela Gheorghiu – care a strălucit într-o nouă rochie, de această dată de culoare neagră – a adăugat: „Sper ca toată lumea să recunoască această splendidă melodie românească”.

Ulterior, Angela Gheorghiu şi Cezar Ouatu au interpretat cântecul „Copacul” de Jolt Kerestely, pe parcursul interpretării cei doi împărtăşind gesturi tandre. Momentul celor doi artişti români a fost foarte apreciat de spectatori, care i-a aplaudat îndelung.

L.C.

Citește și...