Andreea Popescu, Carmen Tanase si Simona Trasca au demonstrat pentru drepturile cainilor vagabonzi in fata Parlamentului

Publicat: 10/09/2013 | 15:13
Andreea Popescu, Carmen Tanase si Simona Trasca au demonstrat pentru drepturile cainilor vagabonzi in fata Parlamentului

Aproximativ 200 de oameni au protestat astazi in fata Palatului Parlamentului, apoi in Parcul Izvor, impotriva legii care permite eutanasierea maidanezilor dupa 14 zile lucratoare de tinut in adapost.

Printre ele si Andreea Popescu, Carmen Tanase si Simona Trasca.

Andreea Popescu a venit la prostest cu o pancarta pe care era scris mesajul: „Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet”.

Vedete la protestul pentru protejarea drepturilor animalelor - 28

Andreea Popescu a declarat pentru CANCAN.RO ca a protestat „impotriva macelului propus de Parlament si de oamenii ‘cu suflet'”.

Manifestantii au adus la protest si caini comunitari adoptati care au fost lasati sa se joace cu copiii.

„Ionut a murit din vina oamenilor care aveau aceste ONG-uri. ONG-urile, in loc sa-si bage milioanele de euro in buzunare, ar fi trebuit sa investeasca in sterilizarea, adapostirea si promovarea cainilor vagabonzi pentru adoptie. Din pacate, sangele oamenilor muscati sta pe mainile celor din ONG-uri si celor care arunca animalele in strada. Sunt scarbita de acest sistem si de oamenii care calca pe cadavre pentru a trai mai bine. Care sunt animalele? Sunt curioasa daca acesti oameni (ONG-uri) dorm bine noaptea. Solutia trebuie sa fie umana si nu animalica, fascista”, a mai spus Andreea pentru CANCAN.RO.

Vedete la protestul pentru protejarea drepturilor animalelor - 17

Protest in Capitala impotriva „HINGHERIADEI”! Sustinatorii sterilizarii, in strada: „Cainele nevinovat, bunicuta m-a uitat”

Peste 200 de persoane care se opun eutanasierii cainilor maidanezi protesteaza la intrarea in Palatul Parlamentului dinspre Parcul Izvor.

Manifestantii scandeaza „Parlamentul criminal”, „Va dorim soarta lor, soarta maidanezilor”, „Dreptul la viata”, „Eutanasia jos in Romania”, „USL nu uita, asta este crima ta” si au pancarte cu mesaje precum „Spune nu crimei”, „Cruzimea fata de animal este preludiul cruzimii fata de om”, „Opriti masacrul”, „De la mineriada la hingheriada”, „Vrem solutii nu macel”, „Dorim sterilizarea cainilor cu si fara stapan”, „Ucizi apa sau inchizi robinetul?” sau „Eutanasiere nu, sterilizare da”.

Vedete la protestul pentru protejarea drepturilor animalelor - 12

Protestatarii afiseaza si mesaje prin care cer ca, pe langa solutia sterilizarii cainilor maidanezi, sa fie luate masuri pentru plasarea cainilor in adaposturi, dar si mesaje precum „Adaposturile primariei sunt lagare de exterminare”.

Unii fac referire si la incidentul in urma caruia Ionut Anghel si-a pierdut viata, sfasiat de cainii maidanez, afisand mesaje ca „Dreptate lui Ionut”, „Cainele nevinovat, bunicuta m-a uitat”, „Unde e protectia copilului”, „Maidanezi isi pazesc puii, bunica nu l-a pazit pe Ionut, ce face protectia copilului?”.

Andreea a stat in prima linie la protestul impotriva eutanasierii cainilor fara stapan si a promis ca va continua sa lupte pentru aceasta cauza
Andreea a stat in prima linie la protestul impotriva eutanasierii cainilor fara stapan si a promis ca va continua sa lupte pentru aceasta cauza

De asemenea, protestatarii sustin ca eutanasierea in Romania inseamna omorarea cainilor cu violenta, cu bata sau cu otrava.

Presedintele Asociatiei „Cutu, cutu”, Marcela Pisla, sustine ca inainte de a spune ca „sterilizarea nu este buna”, ca „s-a aplicat din 2004 si n-a dat roade”, trebuie spus ca „sterilizarea ca metoda nu s-a aplicat niciodata in Romania”.

„Noi nu avem cuvantul ‘sterilizare’ in nicio lege, ea nu s-a aplicat national nicioadata”, a spus Marcela Pisla.

Ea a precizat ca in Bucuresti vin continuu puii aruncati din Voluntari, din Stefanesti.

Vedete la protestul pentru protejarea drepturilor animalelor - 15

„Si daca nu vin puii in boccea, vin cainii adulti aruncati, catre gropile de gunoi ale Bucurestiului”, a mai spus Marcela Pisla.

Protestul celor care se opun eutanasierii cainilor maidanezi are loc in timp ce parlamentarii voteaza Legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan.

Camera Deputatilor a adoptat marti legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan ce nu sunt adoptati sau revendicati in 14 zile de cand ajung in adaposturi.

Proiectul a primit 266 de voturi „pentru”, 23 de voturi „impotriva” si 20 de abtineri.

R.N.

banner

Citește și...