Anunț de ultimă oră pentru bucureșteni! RADET intră în faliment

Publicat: 25/02/2019 | 18:12
Anunț de ultimă oră pentru bucureșteni! RADET intră în faliment

Anunț de ultimă oră pentru toți bucureșteni! RADET intră în faliment. Gabriela Firea le promite însă locuitorilor Capitalei că nu vor fi afectați.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a făcut un anunț important pentru toți locuitorii Bucureștiului. Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) va intra în faliment în această săptămână. Gabriela Firea le promite, însă, bucureștenilor că nu vor avea de suferit în urma acestei decizii. În ședința de mâine (marți) a Consiliului General al Capitalei se va vota înființarea a două firme care să preia atribuțiile regiei autonome, dar și de angajații acesteia.

Având în vedere înființarea a două mari firme, primarul Capitalei le explică bucureștenilor ce se va întâmpla cu situația actuală, cu apa caldă și căldura din apartamentelor a sute de mii de cetățeni.

,,Chiar dacă pe data de 27 februarie, judecătorul sindic va declara falimentul RADET, avem obligaţia, fiind şi infrastructură critică, să livrăm apă caldă şi căldură către cetăţeni. Nu e o situaţie fericită. Dacă se va ajunge la faliment, trebuie să avem un plan B, unde să meargă toţi angajaţii, 3.000 de angajaţi, iar serviciul să funcţioneze. Mâine, în şedinţa de Consiliu General îi voi ruga pe domnii şi doamnele consilieri să voteze proiectele de hotărâre şi înfiinţarea a două companii, prima termoenergetică, care va avea ca obiectiv de activitate producerea transport şi distribuţia energiei termice, a doua energetica service, care va face toate reparaţiile la aceste ţevi atât de îmbătrânite, și pe data de 27 februarie, daca se va declara faliment, să fim pregătiţi cu companii înfiinţate”, a spus Gabriela Firea.

 

Citește și...