Anunțul făcut de ministrul Muncii despre pensii, chiar înainte de Crăciun

Publicat: 07/12/2018 | 19:26

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat, vineri, că Legea pensiilor va fi dezbătută în Parlament la începutul săptămânii viitoare, respectiv luni și marți în comisiile de specialitate, urmând ca apoi proiectul să fie votat în plenul Camerei Deputaților.

„Pot să vă spun ce știu în calitate de parlamentar. Luni și marți vom dezbate Legea pensiilor. Ne propuenm ca imediat după dezbaterea și aprobarea în comisiile de specialitate să fie votate în plen. Uletior, după trimiterea la promulgare nu știu”, a declarat, vineri, Marius Budăi, la finalul ședinței de Guvern. (Ia-ti masina visurilor tale in doar cateva luni!)

De asemenea, Executivul a aprobat, vineri, suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 43.236.000 de lei, din Fondul de rezervă al Guvernului pentru 2018, arată ministerul într-un comunicat de presă. Banii vor fi folosiți pentru plata pensiilor și a ajutoarelor de bătrânețe.

Potrivti sursei citate, suma va fi folosită pentru plata pensiilor, ajutoarelor de bătrânețe, precum și pentru achitarea comisionului poștal aferent drepturilor de asigurări și asistență socială. În acest sens, au fost aprobate două Hotărâri de Guvern.

Legea pensiilor a fost adoptată de Senat pe 26 noiembrie. Proiectul urmează să fie dezbătut în comisiile de specialitate, iar apoi va primi votul în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

Citește și...