Aproape 1.000 de consultații, făcute online pe perioada stării de urgență. Ce profil au pacienții

Publicat: 24/07/2020 | 13:33
Aproape 1.000 de consultații, făcute online pe perioada stării de urgență. Ce profil au pacienții

Aproape 1 000 de consultații au fost făcute online pe perioada stării de urgență. Majoritatea pacienților au până în 50 de ani și provin din mediul urban. 

Pe perioada stării de urgență toate forțele au fost canalizate către tratarea pacienților care au fost infectați cu Covid-19, cabinetele medicale fiind nevoite să-și restrângă activitatea. Pentru ca totuși pacienții români care suferă de alte afecțiuni să poată fi consultați, programul „Medici pentru România” a lansat campania „Nu uitam de ceilalti”.

Prin această campanie doctorii au putut asigura suport online pacienților care sufereau de boli cronice fără legătură cu COVID-19.

Campania a durat două luni

„Programul „Nu uitam de ceilalti” s-a lansat cand pacientii cronici aveau o nevoie mai mare, dat fiind faptul ca multe dintre spitalele publice au devenit spitale suport Covid. Initiativa noastra a fost primita cu foarte mare entuziasm de toata opinia publica dar mai ales de catre pacientii cu boli cronice, care in perioada asta nu stiau cui sa se adreseze„, a declarat, pentru mainnews.ro, Alexandru Costache președintele Asociației Medici pentru România.

Campania s-a desfășurat pe o perioadă de două luni, începând cu 30 martie până pe data de 2 iunie. Odată cu încetarea stării de urgență, cabinetele medicale s-au deschis iar disponibilitatea medicilor pentru acest tip de serviciu s-a restrâns.

Mai multe detalii pe mainnews.ro.

Foto: Inquam Photos