Asta DA performanta! Romania a urcat vertiginos in topul celor mai competitive tari. Vezi pe ce loc ne situam acum

Publicat: 03/09/2014 | 12:46
Asta DA performanta! Romania a urcat vertiginos in topul celor mai competitive tari. Vezi pe ce loc ne situam acum

Primele zile de toamna au adus romanilor o veste buna. Tara noastra a urcat vertiginos in topul celor mai competitive tari din lume, ceea ce nu poate fi decat un lucru pozitiv, mai ales pe plan extern.

Daca anul trecut ocupam locul 76 in topul celor mai competitive tari din lume, iata ca anul acesta ne putem mandri cu o pozitie mult mai buna. In mai putin de 12 luni, Romania a reusit sa urce 17 pozitii, conform comunicatului de presa emis de Forumul Economic Mondial.

Tara noastra a obtinut un scor general de 4,30 puncte (in crestere fata de 4, 13 anul trecut), acesta fiind acordat pe o scara de la 1 la 7. In fata noastra se afla acum state precum Polonia, Bulgaria si Cipru, dar am reusit sa devansam Ungaria si Slovenia.

Liderul mondial este in continuare Elvetia, care a reusit sa isi mentina pozitia pentru al saselea an la rand, iar pe locurile imediat urmatoare se situeaza Singapore, SUA, Finlanda si Germania.

Ce reprezinta Forumul Economic Mondial

Forumul Economic Mondial (WEF) este o organizaţie internaţională non profit, cu sediul în Geneva, cunoscută ca organizatoare a reuniunilor anuale ale marilor personalităţi economice şi politice ale lumii, în staţiunea eleveţiană Davos. Cei peste 1.000 de membri ai WEF sunt lideri ai celor mai mari corporaţii ale lumii, în general cu venituri de circa peste 5 miliarde de dolari.

A.D.

Citește și...