Aventurierul Radu Păltineanu, chinuit de amintiri la capătul lumii: ”Am fost un copil care se retrăgea în lumea lui…”

Publicat: 03/11/2018 | 12:19

Aventurierul Radu Păltineanu este chinuit de amintiri la capătul lumii și își aduce aminte ce fel de copil era cu mulți ani în urmă. Românul a străbătut cele două continente americane pe bicicicletă, iar aventura sa este departe de final. Singur cu propriile gânduri, Radu Păltineanu apreciază la justa valoare liniștea și jurul său, însă are și lungi momente de nostalgie.

În ultima sa postare pe Facebook, Radu Păltineanu își deschide sufletul în fața tuturor celor care îi urmăresc aventurile de la capătul lumii.

”M-am pus aseară în pat și cât încercăm să adorm, în afară de pârâitul lemnelor în sobă și susurul îndepărtat al unui pârâu, am simțit o liniște deplină. Am simțit pentru un moment că sunt singur în lume și în acest univers, într-o condiție primară, aici, pe această insulă îndepărtată a planetei. Am simțit pace și împăcare”.

Radu își aduce aminte că era un copil solitar care se retrăgea în propria lume:

”Mi-am adus aminte cum, încă de mic, am fost o persoană solitară, un copil care și-a căutat mereu locul, un copil care se retrăgea în lumea lui și încerca, din când în când, să atragă atenția celorlalți cu câte ceva”.

CITEȘTE ȘI: RADU PĂLTINEANU, PRIMUL ROMÂN CARE A TRAVERSAT AMERICILE PE BICICLETĂ. AVENTURA SA A DURAT TREI ANI DE ZILE

Aventurierul Radu Păltineanu, chinuit de amintiri la capătul lumii: ”Un vis cu mai multe episoade”

Fantastica aventură a lui Radu Păltineanu este departe de final. Lumea îi oferă, încă, provocări diverse, iar el le împărtășește, pe pagian sa de socializare, cu toți prietenii virtuali.

”Am revăzut apoi toate locurile și oamenii minunați pe care i-am întâlnit în această incursiune prin Americi, ca într-un vis cu mai multe episoade, toți anii aceștia de izolare față de familie și față de tot ceea ce-mi era cunoscut. Izolarea, în sinea ei, poate fi constructivă, meditativă, dar, ca în orice alt aspect al vieții, echilibrul este esențial, iar tot ceea ce depășește o anumită limită, înseamnă durere și suferință. Suntem ființe sociale, până la urmă, iar micile bucurii ale vieții, discuțiile banale, emoțiile, sentimentele, trebuiesc împărtășite, exprimate, simțite, în grup, de cele mai multe ori, pentru a avea efectul adevărat.”

Așa cum era de așteptat, vizitatorii paginii de Facebook i-au transmis lui Radu urările lor și gândurile bune, încurajându-l să meargă mai departe și să împărtășească toate experiențele prin care trece. Radu Păltineanu se află acum la Dientes del Navarino, Regiunea Capului Horn, insula Navarino.

CITEȘTE ȘI: SOȚIA UNUI FOTBALIST DE ”NAȚIONALĂ”, GRAVIDĂ CU UN PUȘTIULICĂ DE LA LIGA 2?!