Bani furati si o urmarire ca-n filme! ADEVARATUL motiv al destramarii trupei Genius a iesit de-abia acum la iveala!

Publicat: 27/02/2014 | 14:49
Bani furati si o urmarire ca-n filme! ADEVARATUL motiv al destramarii trupei Genius a iesit de-abia acum la iveala!

Cea mai de succes trupa din Romania de la sfarsitul anilor '90, Genius, s-a destramat in 2001. Cauza rupturii nu a fost niciodata stiuta, existand, in schimb, nenumarate ipoteze. Acum, la 13 ani de la despartire, adevaratul motiv a iesit in sfarsit la iveala.
 

Genius a luat nastere in 1996, fiind formata din Oana Vancu, Cezar Halmagean si Ovidiu Halmagean. Cei trei tineri artisti au abordat un stil nou pentru Romania acelor ani, dance-ul, decizie ce s-a demonstrat mai mult decat castigatoare.

Oana Vancu, Ovidiu Halmagean si Cezar Halmagean
Oana Vancu, Ovidiu Halmagean si Cezar Halmagean

Cei trei „geniali” au rupt in doua topurile muzicale din tara noastra, melodii precum „Cheful”, „Orasul trist”, „Macho Man”, „Imi plange inima”, „Vara” sau „Mosu'” prinzand intr-un mod de-a dreptul obsedant in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani.

Povestea de dragoste dintre Oana si Cezar (dreapta) avea sa duca la destramarea formatiei
Povestea de dragoste dintre Oana si Cezar (dreapta) avea sa duca la destramarea formatiei

In 1997, trupa Genius a avut nu mai putin de 250 de concerte in toata tara. Anul urmator, albumul „C02” a primit premiul de popularitate la Festivalul Mamaia 1998 si, conform statisticilor, a fost desemnat cel mai bine vandut album al anului, formatia primind Discul de Platina pentru Romania.

Au fugit cu banii!

Ca orice basm frumos, si povestea trupei Genius avea sa aiba un sfarsit. Potrivit cbz.ro, la finalul lui septembrie 1999, Cezar si Oana – care erau iubiti la vremea respectiva – pleaca impreuna cu masina la un sponsor de-al formatiei ca sa ia banii promisi pentru intreaga trupa, fiind vorba de o suma de-a dreptul colosala. Curios, cei doi cantareti iau o hotarare ciudata si decid sa fuga cu banii, lasandu-i in urma pe Ovidiu si pe Sorin Bocerean, managerul formatiei.

Ovidiu (stanga) a parasit Genius la sfarsitul lui 1999
Ovidiu (stanga) a parasit Genius la sfarsitul lui 1999

Consecinta? O urmarire ca-n filmele americane. Ovidiu si Sorin vin cu alta masina si-i ajung din urma pe cei doi fugari. Are loc un scandal monstruos, in urma caruia Ovidiu Halmagean realizeaza ca nu mai poate continua in acele conditii si hotaraste sa iasa din trupa.

Sfarsitul povestii

De notat ca, in momentul despartirii de Ovidiu, Genius era cea mai de succes trupa din tara noastra, din punct de vedere financiar. Cei trei castigau 3.000 de euro pe seara, cota maxima la vremea respectiva in industria muzicala din Romania.

In vara lui 2000, Genius se relanseaza pe litoral. Oana si Cezar o coopteaza pe Amanda, insa noua formula avea sa fie un dezastru.

Urmarea? Un an mai tarziu, dupa alte multe incercari esuate, Genius se destrama definitiv, iar Oana Vancu si Cezar Halmagean, care formau si atunci un cuplu, aveau sa paraseasca Romania si sa se mute in Statele Unite.

J.D
 

Citește și...