Basescu: „Este o datorie a mea ca la 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor”

Publicat: 07/03/2012 | 00:00
Basescu: „Este o datorie a mea ca la 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor”
Traian Basescu a declarat, miercuri, in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.

„La inceputul anului 2011, parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (…) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si nevoii de a restabili veniturile bugetarilor”, a spus presedintele.

El a aratat ca aceasta reintregire a salariilor bugetarilor va trebui facuta in conditiile in care in luna ianuarie a fost colectat la buget un excedent fata de veniturile planificate, insa februarie a fost un minus de doua ori mai mare decat excedentul din luna precedenta. Potrivit presedintelui, si in martie este posibil un minus in colectare veniturilor la buget, dar acesta se datoreaza conjunctural situatiei meteorologice din luna februarie.

Citește și...