Acasă » Știri » Știri interne » Bistrita: Sute de persoane, la funeraliile pastorului si fiului sau ucisi la Satu Mare

Bistrita: Sute de persoane, la funeraliile pastorului si fiului sau ucisi la Satu Mare

De: Cancan 09/08/2013 | 17:20
Bistrita: Sute de persoane, la funeraliile pastorului si fiului sau ucisi la Satu Mare

Sute de persoane au participat, vineri, la funeraliile pastorului neoprotestant Adrian Blaga si ale fiului sau Timotei, care au fost gasiti morti intr-o masina incendiata pe un camp, la Satu Mare, in urma cu trei zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La funeralii au participat membri ai comunitatii neoprotestante, rude, prieteni ai familiei, dar si colegi de scoala si de club ai lui Timotei, baiatul ucis, in varsta de noua ani, care pratica lupte greco-romane la un club din Bistrita.

Slujba de inmormantare, care a avut loc la Capela Mortuara Bistrita, a fost oficiata de pastori penticostali si de pastori de la Biserica Calvary Chapel Bistrita, unde Adrian era pastor asistent.

Slujba a durat o ora, dupa care cortegiul funerar s-a indreptat spre Cimitirul Municipal aflat in apropiere, cei doi fiind inmormantati unul langa altul.

Lidia Blaga, mama lui Timotei si sotia lui Adrian Blaga, a fost profund marcata pe tot parcursul slujbei, ea fiind tinuta pe brate de familie.

Apropiati ai familiei au spus ca femeia trebuia sa sarbatoreasca, vineri, casatoria cu Adrian, aceasta fiind ziua in care cei doi s-au cununat in urma cu un deceniu.

Cadavrul lui Adrian Blaga (39 de ani) si al fiului sau Timotei (9 ani) au fost gasite dupa ce, marti seara, un barbat a anuntat autoritatile din Satu Mare, prin 112, ca pe un teren agricol din apropierea localitatii Aciua, comuna Pomi, se afla un autoturism Volkswagen Transporter alb, inmatriculat in Bistrita-Nasaud, al carui interior avea urme de incendiere.

Disparitia celor doi fusese anuntata de catre sotia barbatului la Politia Bistrita, ei fiind dati apoi in urmarire generala. Cele doua trupuri au fost gasite sub bancheta din spate a autoturismului, avand multiple leziuni la cap si la gat.

Purtatorul de cuvant al Politiei Satu Mare, Ana Petric, preciza ca „interiorul masinii a fost intr-adevar incendiat, dar cadavrele nu au fost arse”.

Oamenii legii au deschis o ancheta la Satu Mare, fiind trimisi ofiteri specialisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru a acorda sprijin in cercetarea acestui caz.

Potrivit site-ului Bistrita Evanghelica, Adrian Blaga era pastor asistent la Biserica Carismatica Americana Calvary Chapel din Bistrita, aceasta comunitate condusa de Brian Fouts fiind cea care sustinea si activitatea Asociatei „Inceputuri Noi”.

Barbatul conducea o asociatie care se ocupa de protectia copiilor si tinerilor, iar apropiati ai acestuia spuneau ca nu avea de ce sa se afle in judetul Satu Mare intrucat intreaga activitate a asociatiei pe care o conducea se desfasura in Bistrita si in localitatea componenta Unirea.

„Suntem socati de ce s-a intamplat. Nu exista nicio explicatie logica, fiindca el (Adrian Blaga – n.r.) plecase la serviciu, iar asociatia pe care o conduce isi desfasoara activitatea in Bistrita si in Unirea. Nu avea in plan sa calatoreasca nicaieri. Banuim ca a fost amenintat si obligat sa mearga pana la Satu Mare din moment ce avea rani la gat si el si copilul. Poate ca a luat pe cineva la ocazie si i-a pus cutitul la gat. Era un om bun, nu avea dusmani. Suntem pur si simplu ravasiti de ce s-a intamplat. E o tragedie. Era singurul lor copil”, declara o persoana apropiata familiei.

De asemenea, conform unor apropiati ai familiei, baiatul ucis, Timotei, in varsta de noua ani, era sportiv legitimat la CS „Hercules” Bistrita. Asociatia „Inceputuri Noi”, cu sediul in Unirea, are doua case de tip familial cu o capacitate totala de 16 locuri, ea fiind acreditata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sa ofere ingrijire copiilor si tinerilor pana la 26 de ani care provin din familii dezorganizate, care au fost abandonati sau se afla in alte situatii dificile.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Satu Mare, procurorul Gabriela Pop, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca anchetatorii merg pe mai multe variante in cazul uciderii pastorului si a fiului sau, in varsta de noua ani.

„Nu excludem nicio varianta, nicio pista. Din spusele martorilor, avea niste bani asupra lui, dar nu stim inca. Nu as spune ca este vorba despre vreun fanatic religios, luam in calcul o razbunare sau o recuperare de datorii, avand in vedere modul in care a fost savarsita fapta. Au fost gasiti aproape decapitati. Suntem la inceput cu ancheta. S-a vehiculat varianta ca ar fi vrut sa gaseasca un loc de tabara in Satu Mare, dar nu va pot spune clar daca este sau nu. Am inteles ca asta ar fi fost intentia lor, sa caute un loc de tabara pentru tinerii enoriasi ai lor sau pentru copiii strazii, nu se stie exact”, a spus procurorul.

Potrivit sursei citate, varianta rapirii nu este luata in considerare.

„Nu stim cum a ajuns in camp, dar nu i-a adus cu forta nimeni in Satu Mare. Asta nu cred ca e o varianta care este luata acum in calcul. Nu stim mai multe. Asteptam sa punem cap la cap informatiile. Talharia, recuperarea unei datorii ar fi variantele pe care le luam acum in calcul. Nu este un top, nu excludem nimic inca. A fost o fapta cu mult prea mare violenta, nu excludem nimic”, a declarat procurorul Gabriela Pop.

Intrebata daca anchetatorii au un cerc de suspecti pe care sa ii audieze, Gabriela Pop a spus: „Nu. Inca nu au fost audieri. Suntem la faza culegerii de informatii despre ei, despre familie, despre tot ce tine de viata lor si incercam sa dam de cap”.

La randul sau, prim-procurorul Parchetului Satu Mare, Dumitru Miclea, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca avand in vedere leziunile pe care le aveau victimele, anchetatorii considera ca sunt mai multi autori ai crimelor.

El a adaugat ca procurorii cerceteaza acest caz, insa a mentionat ca se confrunta cu lipsa de personal, intrucat la Parchetul Satu Mare lucreaza doar patru procurori, in loc de 12.

La randul sau, Ana Petric, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Satu Mare, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca in urma necropsiei a rezultat ca barbatul de 39 de ani avea o „plaga taiata intepata penetranta a gatului, cu sectionare de vase sanguine”, iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingine pe tractul respirator, limba si mucoasa esofagului, care s-au putut produce in timpul vietii prin inhalare de fum.

„In ceea ce il priveste pe copilul de noua ani, s-a constatat soc hemoragic ca urmare a unei plagi taiate profunde a gatului, cu leziuni de vase sanguine si, de asemenea, fractura deschisa comunitiva, cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrala, care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafata relativ mica de impact, putand fi si ea cauza tanatogeneratoare”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, in acest caz se fac cercetari pentru omor deosebit de grav.

R.N.

Banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț a făcut actrița odată cu postarea fotografiilor
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...