BREAKING NEWS! Teroristii din Paris, ATAC armat la un magazin evreiesc! Doua persoane, UCISE!

Publicat: 09/01/2015 | 15:43
BREAKING NEWS! Teroristii din Paris, ATAC armat la un magazin evreiesc! Doua persoane, UCISE!

Două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în urma schimbului de focuri care a avut loc vineri dimineaţă la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), relatează Le Parisien.

UPDATE 15:24 Încercuit de forţele de ordine, suspectul le-a strigat poliţiştilor: „Ştiţi prea bine cine sunt!”, informează LeFigaro.

UPDATE 15:20 Două persoane au fost ucise în luarea de ostatici, potrivit AFP.

UPDATE 15:11 Atacatorul a rănit mai multe persoane, potrivit AssociatedPress.

atac

UPDATE 15:03 Ministrul de Interne se îndreaptă spre locul în care are loc luarea de ostatici din zona Porte de Vincennes.

UPDATE 15:01 Cel putin cinci oameni sunt ostatici în magazinul alimentar, informează BFMTV, citând AFP.

UPDATE 14:57 Atacatorul este înarmat cu două pistoale-mitralieră, potrivit LeMonde.
 

UPDATE: 2:50

Încă o luare de ostatici are loc, vineri, la Paris, într-un magazin evreiesc. Atacatorul de la Montrouge este suspectat de implicare, au declarat surse apropiate cazului, potrivit LeFigaro. O persoană a fost rănită în magazin, informează France24. „S-a întâmplat în jurul orei 13, am auzit focuri de armă, suspectul este închis în magazin”, a declarat un martor pentru RTL.

Fratii Cherif si Said Kouachi, suspectati in atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, sunt autorii unei luari de ostatici care are loc vineri dimineata intr-o tipografie din Dammartin-en-Goële, in Seine-et-Marne. Echipele GIGN aflate la fata locului au inceput negocierile cu autorii luarii de ostatici. Fratii Cherif si Said Kouachi ar fi declarat, intr-o conversatie telefonica cu politistii de la tipografia unde teroristii au luat ostatici, ca vor sa moara ”martiri”, informeaza Le Figaro.

zaa

Familia si prietenii nu reuseau sa il contacteze, vineri, pe un angajat in varsta de 27 de ani care lucreaza in zona in care are loc operatiunea de neutralizare a suspectilor in atentatul comis miercuri la Charlie Hebdo, relateaza Le Figaro, in editia electronica.

Potrivit Le Figaro, tanarul nu a putut fi contactat nici prin telefon, nici prin e-mail. El ar fi trebuit sa fie la intreprinderea Creation Tendance Decouverte in momentul in care a inceput luarea de ostatici.


UPDATE 11:48 –
Urmărirea fraţilor Cherif şi Said Kouachi s-a intensificat vineri dimineaţă în sudul departamentelor Aisne şi Oise.

Cherif şi Said Kouachi

În urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite.

Cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o tipografie, unde deţin ostatice mai multe persoane.

G.C.