Calvarul prin care trec cei cinci orfani ai Mariei Ion, femeia de serviciu din Colectiv. Ce sunt nevoiti sa suporte zi de zi

Publicat: 10/01/2016 | 12:22
Calvarul prin care trec cei cinci orfani ai Mariei Ion, femeia de serviciu din Colectiv. Ce sunt nevoiti sa suporte zi de zi

Cei cinci copii orfani ai Mariei Ion, femeia de serviciu care si-a pierdut viata in Colectiv, locuiesc, in continuare, la matusa lor. Nici acum, primaria nu le-a dat o casa. Conditiile in care stau sunt de neimaginat.

CANCAN.ro a stat de vorba cu Cristi Ion Nicolae, fratele Mariei Ion, care a declarat ca nepotii sai locuiesc cu sora lui intr-un apartament de doua camere, lucru stiut de toata lumea. In cei 50 de metri patrati stau 15 suflete, iar situatia este deja una alarmanta. Fratele Mariei a declarata pentru CANCAN.ro ca li s-a promis o casa, dar nimeni nu mai face nimic in sensul asta.

Cristi, fratele Mariei Ion, a vorbit pentru Cancan.ro despre situatia in care se afla acum familia acesteia
Cristi, fratele Mariei Ion, a vorbit pentru Cancan.ro despre situatia in care se afla acum familia acesteia

„A trecut timpul, a uitat si lumea, acum nu se mai intampla nimic. Domnul Ontanu (n.r primarul sectorului 2 Neculai Onţanu) de la sectorul 2 a zis sa predam cheile apartamentului pe care il aveam pentru ca ne da altul, insa nu ne-a mai dat nimic. Nu mie, ci copiilor, ca stau toti la gramada. Eu locuiesc cu familia mea, nu am unde efectiv sa-i iau. Mai e si tata in spital bolnav. Este o situatie alarmanta”, a declarat Cristi Ion Nicolae, pentru CANCAN.ro.

A murit in Colectiv

Maria Ion lucra ca femeie de serviciu in clubul Colectiv din Capitala, iar vineri seara, pe 30 octombrie, se afla la munca. Femeia era singura care aducea bani in numeroasa ei familie formata din cinci copii si tatal ei, care era bolnav.

Acum, dupa moartea ei, lucrurile s-au complicat pentru cei sase membri, intrucat nu au niciun venit, iar cei care ii pot ajuta sunt fratii Mariei. Femeia de serviciu din Colectiv a fost inmormantata pe 3 noiembrie in rochie de mireasa deoarece nu a fost niciodata casatorita. Barbatul cu care avea cinci copii a murit in urma cu 10 ani si nu au apucat sa-si oficializeze relatia.

Copii Maria Ion

Citeste si:

Primarul si-a facut campanie pe spatele lor! Le-a luat cheile de la casa inapoi celor 5 copii ramasi orfani dupa Colectiv!

Şi-au bătut joc de cei 5 orfani! Imagini şocante cu copiii femeii de serviciu moarte în Colectiv!

Petrecere surpriza pentru orfanii femeii de serviciu de la “Colectiv”. “E prima oara cand vine Mos Craciun la noi!”

Tragedia din “Colectiv” continua sa faca victime! ULTIMA ORA: medicii nu-i mai dau nicio sansa. S-a prabusit dupa moartea fiicei

Asistenta eroina de la “Colectiv” s-a scandalizat! “Sa-ti fie rusine! Esti un caracter zero!”

Copii Maria Ion

Copiii Mariei Ion se afla in grija matusii

Conform unui comunicat de presa transmis de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, fiecare copil minor al Mariei Ion va primi cate 600 de lei/luna ca urmare a stabilirii masurii de protectie sociala. Este vorba de patru dintrei ei, care nu au implinit inca varsta majoratului.

Maria Ion a pierit in urma incendiului din Colectiv
Maria Ion a pierit in urma incendiului din Colectiv

Tragedia din Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din Bucureşti într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (uşor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii.

Flăcările s-a extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situaţii cauzatoare de moarte, prin prin combustie, asfixie, intoxicaţii cu monoxid de carbon şi alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanţii la concert. Amploarea evenimentului a determinat Ministerul de Interne să instituie Planul roşu de intervenţie, iar Guvernul României a decretat trei zile de doliu naţional. Ca urmare a protestelor masive care au urmat incendiului, au demisionat pe 4 noiembrie 2015 Victor Ponta, împreună cu guvernul său, şi primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Larisa Ciută

Citește și...