O româncă și-a făcut publică povestea din timpul unei vacanțe petrecute în stațiunea montană Saint Moritz din Elveția. Femeia s-a „aventurat” într-un local de fițe de pe părtia de schi, acolo unde a avut ”surpriza” de a scoate o gălăgie de bani pentru un prânz mai mult decât decent. Cât a plătit, de fapt, pentru două porții de paste, două ceaiuri și o apă?
Sanint Moritz este considerată una dintre cele mai exclusiviste stațiuni de schi din lume. Pe lângă domeniul schiabil impresionant de mare, stațiunea a devenit punctul de întâlnire al bogătașilor și vedetelor internaționale, fiind renumită pentru hotelurile de lux și restaurantele de 5 stele.
Românca a povestit că s-a lăsat cucerită de faptul că restaurantul era în trend pe TikTok, fiind considerat unul dintre cele mai populare localuri de 5 stele din stațiunea Sant Moritz. Conform zicalei ”afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”, odată ajunsă acolo, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. De la servicii, până la mâncare, totul a fost cu mult sub așteptările femeii.
Destinația turistică numărul 1 în lume! Se află în Europa, iar o mulțime de români o vizitează anual
„Cum mi-am făcut nervi la un restaurant popular din Elveția… Am fost în St. Moritz, am căutat și eu un restaurant unde să merg și am găsit aici, pe Tik Tok, restaurantul ăsta Langosteria, un restaurant cică destul de ”fancy”. De fapt, am ajuns acolo și a fost o mare harababură”, spune turista.
Încă de la sosirea în local, turista a avut parte de ghinioane. Primul incident s-a petrecut atunci când chelnerul i-a vărsat ceaiul pe masă. Mai mult de atât, aceasta s-a plâns de faptul că ceainicul și cana de ceai erau extrem de murdare: ”Erau jegoase de-a dreptul”, a spus femeia. Românca a cerut să-i fie schimbată cana, însă i-a fost adusă una la fel de murdară.
Românca a comandat două porții de paste Mafaldine con baccala, două ceaiuri și o apă, iar când a venit nota de plată a crezut că nu vede bine. Nota e plată a costat 120 de franci elvețieni, adică aproximativ 130 de euro (650 de lei).
”Inițiam aveam rezervare înăuntru, pentru că doar acolo găsisem loc, dar am cerut să ne mutăm afară. Înăuntru era plin, nu puteai să respiri. Mâncarea a fost oribilă, nu vreau să descriu felul ăsta de mâncare. Nu o să vină nimeni la tine la masă să te întrebe de sănătate. Și asta este nota de plată care nu și-a meritat absolut niciun franc de acolo. Un mare haos, din punctul meu de vedere, dezamăgitor”, a mai spus românca.
Fascinația unor turiști americani, după ce au ajuns la București: ”N-am văzut niciodată așa ceva”
.