Caz halucinant în Vaslui! Un elev a fost şantajat şi i s-a cerut taxă de protecţie. Ce nenorocire s-ar fi întâmplat dacă nu se conforma

Publicat: 14/11/2017 | 14:09
Caz halucinant în Vaslui! Un elev a fost şantajat şi i s-a cerut taxă de protecţie. Ce nenorocire s-ar fi întâmplat dacă nu se conforma

Este achetă la Liceul Tehnologic "Ghenuţă Coman" din Murgeni, judeţul Vaslui, după ce s-a aflat că un elev a fost şantajat de un coleg pentru taxă de protecţie. Înainte să se producă vreo dramă, victima şi-a făcut curaj şi le-a povestit prietenilor, dar şi părinţilor chinul pe care îl trăia.

Aron, un adolescent rebel, i-a cerut lui Andrei, unul dintre colegii de la acelaşi liceu în care învăţa, să îi plătească o taxă de protecţie de 50 de lei. În cazul în care victima nu dădea banii ceruţi, sora lui mai mică, în vârstă de 14 ani, ar fi fost violată, Mai mult, Aron l-a ameninţat pe Andrei şi că pune rromii pe el ca să îl tăie, scriu jurnaliştii de la Vremea Noua.

După ce Andrei şi-a luat inima în dinţi şi a spus totul familiei, cazul a ajuns la Poliţia din Murgeni, apoi la Judecătoria Bârlad. Aron a fost „condamnat” la şase luni de supraveghere zilnică. În acest timp, Andrei a abandonat cursurile Liceului Tehnologic „Ghenuţă Coman” din Murgeni, judeţul Vaslui, unde era în clasa a noua şi a plecat la muncă peste hotare.

“La data de 19.10.2016, prin intermediul aplicaţiei de Messenger a reţelei de socializare Facebook, inculpatul Aron S. i-a trimis un mesaj persoanei vătămate Andrei A., solicitându-i că la data de 21.10.2016 să-i dea sumă de 50 de lei cu acelaşi titlu de taxa de protecţie. De asemenea, i-a transmis acestuia să steargă conversaţiile şi să nu spună nimănui că îi cere bani, în caz contrar îl va tăia cu cuţitul şi va pune ţiganii să-i violeze soră (care este elevă în cadrul aceluiaşi liceu, având 14 ani)”,  se arată în motivaţia sentinţei, potrivit sursei citată mai sus.

 Pe parcursul anchetei, suspectul a invocat faptul că avea nevoie de bani, pentru că familia lui era una foarte săracă şi mai avea acasă şase fraţi.

 

Citește și...