Ce a declarat o batrana de 100 de ani dupa ce a votat! E o lectie pentru toti cei care nu voteaza: „N-am lipsit niciodata”

Publicat: 02/11/2014 | 17:20
Ce a declarat o batrana de 100 de ani dupa ce a votat! E o lectie pentru toti cei care nu voteaza: „N-am lipsit niciodata”

Elisabeta Joldea din Alba Iulia, care implineste 100 de ani, a mers la vot si asteapta de la viitorul presedinte "sa fie om cinstit", sa iubeasca romanii si "sa puna tara la loc".

Elisabeta Joldea, care in aceasta luna va implini 100 de ani, a mers inca de la prima ora la Sectia de votare numarul 1 din Alba Iulia, spunand ca a vrut sa isi faca datoria fata de tara pentru ca o iubeste si ca vrea sa ajute „sa fie bine” in Romania.

„Eu intotdeauna prima vreau sa fiu si la biserica, si la vot. Vreau sa imi fac datoria catre tara. Imi iubesc tara si vreau sa votez si sa ajut sa fie bine in tara noastra”, afirma batrana.

votat

Femeia, purtand o palarie maro si imbracata elegant, cu haine de „duminica”, asa cum ii place sa spuna despre tinuta din ziua alegerilor, spune ca si-a indemnat toti membrii familiei, dar si cunoscutii si vecinii sa mearga la vot. Aratand spre doi barbati care o insoteau si despre care spune ca ii sunt rude, ea afirma ca si acestia au mers la vot la indemnul ei si apoi vor merge la biserica, pentru ca asa face „un bun roman”.

votat

Intrebata daca a lipsit vreodata de la vreun scrutin, femeia incepe sa isi caute buletinul, spunand ca vrea sa arate dovada ca mereu si-a facut „datoria” si nu a lipsit niciodata.
„Va arat buletinul ca totdeauna am fost la vot. De cand mi-a dat voie sa votez, eu am votat si am fost mereu prima la vot. N-am lipsit niciodata (…) Intr-un an, nu mai stiu la ce alegeri, a fost zapada mare si am mers singura pe urma unei masini pana la sectie si tot am votat. Si acum, in 25 mai, cand am votat pentru parlamentarii europeni, am fost la vot si voi merge la toate alegerile, cat voi trai. E dreptul meu, dar si obligatia pe care o am pentru tara mea”, considera femeia.

Intrebata ce asteptari are de la viitorul presedinte al Romaniei, Elisabeta Joldea ramane putin pe ganduri, dar apoi spune categoric, agitand usor mana in aer, ca vrea ca „seful tarii” sa fie un om cinstit, sa iubeasca romanii si „sa puna tara la loc”.

Sursa foto: Ziarul Apulum

Citește și...