Cancerul mamar si ovarian, osteoporoza si imbatranirea tenului pot fi combatute prin consumul de rosii, iaurt slab in grasimi, lapte, afine si struguri. Andrei Sion Specialistii americani au intocmit o lista cu cinci tipuri de alimente care sunt necesare oricarei femei. Desi aceste mancaruri nu acopera toate nevoile nutritionale ale unei persoane, femeile care vor include in dieta lor aceste produse isi vor putea creste protectia in fata unor probleme de sanatate specifice lor. O prima recomandare este iaurtul slab in grasimi. Acesta ofera protectie in fata unor afectiuni inflamatoare ale tractului digestiv, boli care afecteaza mai mult femeile decat barbatii. Studiile au mai demonstrat ca poate reduce si sansele dezvoltarii cancerului la san si infectiile vaginale. In plus, este bogat in calciu care intareste oasele. Un alt aliment minune pentru femei este fasolea. Bogata in proteine si fibre, aceasta va poate feri de bolile de inima si chiar incetini raspandirea cancerului mamar. In compozitia fasolei mai intra si isoflavonii, care regleaza hormonii feminini, ajutandu-le pe femei sa reduca simptomele menopauzei. Rosiile pot fi de asemenea benefice femeilor. Acestea le apara impotriva tumorilor cancerigene, combat afectiunile cardiace si pot incetini aparitia ridurilor prin protejarea pielii in fata razelor ultraviolete ale soarelui. La fel de sanatoase ca rosiile mai pot fi pepenii si grepfrutul rosu. Laptele este un aliment esential pentru dieta unei femei. Bogat in vitamina D, acesta reduce riscul dezvoltarii osteoporozei. Cercetarile au mai aratat ca vitamina D are potentialul de a preveni aproape jumatate din cazurile de cancer de san, de colon si ovarian. Cele mai mai sanatoase fructe pentru femei sunt afinele, strugurii, zmeura si coacazele. Acestea sunt bogate in acid folic si vitamina C esentiale pentru fetitele in crestere, insa ofera si protectie in fata imbatranirii pielii. Studiile au mai aratat ca acestea reduc riscul infectiilor tractului urinar si ajuta la protejarea vederii.