Ce masuri au luat autoritatile, dupa accidentul aviatic din Mamaia! Toate masinile de pompieri sunt echipate cu…

Publicat: 23/12/2014 | 15:52

Accidentul de la Siutghiol, de la inceputul saptamanii trecute, a alertat autoritatile din Romania. Dupa interventia de pe lacul din Mamaia, toate masinile de pompieri sunt pregatite sa intervina in situatii similare, in orice zona a tarii.

Accidentul de luni, 15 decembrie a ingrozit o tara intreaga. Atunci, un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Sitghiol din statiunea Mamaia si, chiar daca doi dintre membrii echipajului au supravietuit imediat dupa impact, acestia nu au putut fi salvati la timp.

Sursa foto: Adevarul Constanta
Sursa foto: Adevarul Constanta

Patru persoane, pilotul, copilotul, o asistenta si un medic si-au gasit sfarsitul in apele inghetate ale lacului din Constanta. Potrivit martorilor, primul echipaj care a ajuns la fata locului pentru a acorda primul ajutor au folosit o barca pneumatica, insa fara motor. Nu ca aceasta nu ar fi fost echipata corespunzator, ci pentru ca… cei care au intervenit nu aveau cheia.

Pentru a evita astfel de situatii pe viitor, in toata tara se fac exercitii in zonele lacurilor. Reprezentantii ISU sustin ca astfel de verificari se fac periodic.

Pompierii bucuresteni au efectuat un exercitiu pe lacul din Parcul Herastrau
Pompierii bucuresteni au efectuat un exercitiu pe lacul din Parcul Herastrau

De exemplu, marti, in parcul Herastrau din Capitala, a avut loc un astfel de exercitiu la care pompierii bucuresteni au venit echipati cu barci pneumatice. Au fost verificate punctele de acces pe suprafata lacului si pontoanele, reprezentantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta explicand ca apa nu are aceeasi adancime pe toata suprafata lacului.

Urmarire penala in cazul accidentului din Mamaia

Procurorii militari au inceput urmarirea penala in cazul accidentului aviatic din Constanta, iar deocamdata anchetatorii vorbesc despre trei infractiuni, printre care si cea de ucidere din culpa.

smurd

Pana acum, tragedia produsa de prabusirea elicopterului SMURD la Constanta, soldata cu 4 morti, a adus prima demitere. Seful ISU Constanta a fost demis, iar prefectul de Constanta e si el la un pas. Premierul Victor Ponta va decide daca il demite sau nu.

R.O.
 

Citește și...