Ce s-a întâmplat cu eleva care nu luase BAC-ul şi era deja admisă la 4 universităţi din Marea Britanie

Publicat: 23/01/2017 | 14:54

Paula Gherghinescu, eleva care fusese admisă la 4 universităţi din Marea Britanie încă înainte de a lua BAC-ul, este acum studentă la Oxford.

Olimpică la astrofizică în timpul liceului, Paula Gherghinescu a avut de ales între Oxford şi universităţi din Nottingham, Birmingham şi Manchester şi a decis, în cele din urmă, să urmeze Oxford-ul.

„Când a venit scrisoarea, mi-a fost foarte frică să o deschid. Când am văzut „ai locul” nu mi-a venit să cred. M-am decis la Oxford pentru că m-am interesat ce facilităţi au, şi am studiat profesorii de acolo”, şi-a explicat Paula Gherghinescu decizia.

Paula este pasionată de astrofizică şi şi-a făcut în trecut un desen pe mână ce simboliza Pământul şi o rachetă
Paula este pasionată de astrofizică şi şi-a făcut în trecut un desen pe mână ce simboliza Pământul şi o rachetă

Paula Gherghinescu a început să aplice la universităţile din Marea Britanie încă din toamna lui 2015, mergând chiar acolo de dinainte de 2016 pentru a susţine două interviuri. După ce a studiat bine ofertele universităţilor britanice, s-a hotărât că cel mai bun lucru pentru viitorul ei este Universitatea Oxford, iar, mai departe, ar vrea să lucreze la NASA sau la ESA, corespondentul european al agenţiei americane de studiere a spaţiului.

Paula a dezvăluit că succesul ei a fost obţinut prin foarte multă muncă: „N-aveam milă faţă de mine până nu terminam ce aveam de învăţat, toate problemele, nu mă lăsam”, a povestit ea.

Paula Gherghinescu şi o prietenă
Paula Gherghinescu şi o prietenă