Cele mai simple şi ieftine reţete de sucuri fresh pe timp de vară. Te răcoreşti acasă, fără prea mare efort

Publicat: 12/07/2020 | 13:38
Cele mai simple şi ieftine reţete de sucuri fresh pe timp de vară. Te răcoreşti acasă, fără prea mare efort

Este deosebit de important să ne hidratăm pe perioada verii şi să consumăm cât mai multe lichide sănătoase şi pline de vitamine. Sucurile fresh sunt cea mai la îndemână variantă pentru a face acest lucru. Nu trebuie să cheltuiţi bani pe cele din comerţ, pentru că le puteţi face şi acasă. Veţi vedea că nu este deloc greu.

În continuare, vă vom prezenta câteva reţete simple şi ieftine prin care puteţi face acasă sucuri naturale şi să vă răcoriţi fără prea mare efort!

Reteţă de suc de mere

Pentru a prepara acest suc, ai nevoie de 4 sau cinci mere mai mari. Spală-le bine, taie-le pe jumătate şi scoate sâmburii. Apoi, pune-le la fiert cu o cantitate suficientă de apă şi lasă-le pe foc timp de circa 25 de minute. Zeama obţinută se lasă se strecoară şi se lasă la răcit. Dacă vrei ca băutura să fie mai dulce, puteţi aduăuga zahăr sau îndulcitor după gust.

Acest suc are nenumărate beneficii pentru organism, întăreşte sistemul imunitar şi poate fi de mare utilitate atunci când când suferiţi de constipaţie.

Reţetă de suc de pepene galben

Este perfect pentru cei care au probleme de digestie sau suferă de dureri de cap constante. Ai nevoie de un pepene galben de dimensiuni potrivite, de o lâmâie rasă şi de 4 linguri de miere naturală.

Toate fructele se taie bucăţele şi se bagă, alături de miere, în blender. Se mixează până când se obţine o compoziţie omogenă. Băutura poate fi servită la temperatura camerei sau cu cuburi de gheaţă.

Reţetă de suc de morcovi

Un suc perfect pentru vară, bogat în vitaminele A, B, C sau E. Întăreţte sistemul imunitar şi este benefic pentru digestie. Ai nevoie de câţiva morcovi de dimiensiuni mai mare, spălaţi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe sau feliuţte. Se bagă în blender alîturoi de câteva bucăţi de mere şi serveşte rece.

Reţetă de suc de portocale cu goji

Un suc cu o aromă exotică, bogat în vitamina în C. Pentru a-l face ai nevoie de 2 portocale mari, 5 linguri de fructe goji uscate şi un lime. Se păstrează o jumăate de portocală, iar restul se vor stoarce. Jumătatea de portocală va fi pusă în blender cu goki şi se va mixa, cu câteva pauze, pentru a se obţine o compoziţie cât mai omogenă. Se toarnă apoi într-un pahar mare, alături de sucul stors din portocale şi de sucul de lime-ul stors.