Celebru judecător din România, condamnat pentru trafic de influență

Publicat: 14/05/2019 | 16:41

Instanța supremă a pus punct unui dosar de corupție în care au fost acuzați un judecător de la Iași și un fost parlamentar din Suceava. Dan Anton, magistrat la Curtea de Apel Iași, a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare, sentința fiind definitivă. În același dosar a fost acuzată și iubita sa, Marina Moglan, care a fost achitată. (VEZI ȘI: UN CUNOSCUT INTERLOP DENUNȚĂ DIN ÎNCHISOARE O ȘPAGĂ DE 60 MII €)

Achitat a fost și Teodor Haucă, fost parlamentar de Suceava și actual om de afaceri în regiune. Anton și Haucă au fost acuzați de fapte de trafic de influență. Procurorii anticorupție au susținut că magistratul și fostul parlamentar și-ar fi folosit numele și influența pentru a ajuta diverse persoane. De pildă, Anton ar fi promis unui om de afaceri italian că îl va ajuta să deschidă un spital privat în Republica Moldova,  cerând în schimb o sumă de bani, dar și un post de conducere pentru iubita sa.

Exclus din magistratură

Același Anton a mai fost acuzat de procurori, însă găsit nevinovat de judecători, că ar fi încălcat intimitatea fostului soț al actualei sale iubite, un medic din Republica Moldova.

Anton va fi exclus din magistratură din cauza condamnării din acest dosar. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Citește și...