Celulele stem sunt folosite si la corectarea ridurilor

Publicat: 14/05/2011 | 00:00
Celulele stem sunt folosite si la corectarea ridurilor
Peste 70 de boli grave pot fi tratate in momentul de fata prin transplantul de celule stem. Mai nou, celulele minune sunt folosite de specialistii in medicina estetica si la corectarea anumitor defecte ale trupului.

Lipofilling

Doua noi tehnici de infrumusetare fac furori in randul divelor din Statele Unite, ambele avand la baza substante naturale obtinute din propriul organism. Daca pana mai ieri erau doar un vis pentru romani, astazi, ambele metode de tratament sunt realizate cu succes si in clinicile de la noi. Una dintre ele este lipofillingul, o procedura simpla care se realizeaza sub anestezie locala. „Tehnica foloseste ca substanta de umplere grasimea proprie recoltata din alta zona a corpului (abdomen sau coapse), prelucrata si imbogatita cu celule stem. Ulterior, aceasta se injecteaza in zona cearcanelor pentru inlaturarea si albirea lor, modelarea pometilor sau corectarea ridurilor. Iar rezultatele se mentin ani de zile”, explica dr. Iancu Morad, specialist in medicina estetica.

Terapia Dracula, nou elixir al tineretii

Cea mai fierbinte noutate din domeniul tratamentelor estetice impotriva imbatranirii este terapia Dracula, preferata de tot mai multe vedete de la Hollywood. „Interventia presupune recoltarea propriului sange, prelucrarea acestuia printr-o tehnica medicala speciala pana cand se transforma intr-un ser cu componente stimulante pentru piele, fiind apoi injectat in zona faciala, a gatului si a decolteului pentru un efect miraculos de intinerire. Aceasta terapie se bazeaza pe celule vii active care se afla in sangele fiecarui pacient, cu rol de a repara si imbunatati imperfectiunile pielii aparute din cauza procesului natural de imbatranire”, mai spune dr. Iancu Morad.Ce avantaje se obtin folosind aceasta tehnica?- rezultate care se mentin pe o lunga perioada;- nu necesita timp de recuperare;- foloseste substanta naturala pentru injectare.

Citește și...