Centrul Sportiv Apollo din Sectorul 3 va primi numele Szobi Cseh: “A antrenat numerosi tineri fara posibilitati materiale”

Publicat: 01/08/2014 | 12:52

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a decis astazi ca Centrul Sportiv Apollo sa poarte numele Szobi Cseh. Cascadorul a murit astazi la Spitalul Fundeni, raspus de cancer, la varsta de 71 de ani.

Centrul Sportiv Apollo este una dintre cele mai moderne baze sportive din Romania. Primarul Robert Negoita spune ca va propune Consiliului Local al Sectorului 3 ca acest centru sa poarte numele lui Szobi Cseh.
“Decesul cascadorului si actorului Szabolcs (Szobi) Cseh ma umple de tristete. Szobi Cseh a fost un om exceptional, un profesionist desavarsit – primul cascador profesionist din Romania –, un om iubit de romani pentru talentul sau.
De aproape 10 ani, intre Primaria Sectorului 3 si „Asociatia Gladiatorul”, pe care Szobi Cseh a condus-o, a existat o stransa colaborare. La o baza sportiva din Sectorul 3 si, din 2013, la Centrul Sportiv Apollo, Szobi Cseh a antrenat numerosi tineri fara posibilitati materiale si cu probleme de integrare sociala, pregatindu-i pentru a deveni cascadori, alpinisti sau gimnasti acrobati”, a declarat primarul Sectorului 3. 

sobi

CITESTE SI
A murit fara sa i se indeplineasca ultima dorinta! Pentru ce a luptat Szobi Cseh pana la ultima suflare!

Cine a fost Szobi Cseh si cum a ajuns sa fie numit “cel mai bun cascador din Europa”

Szobi Cseh a in anul 1990 a infiintat prima Asociatie a Cascadorilor Profesionisti din Romania, pe care a condus-o foarte multi ani. Sute de tineri au invatat meserie de la el si era extrem de mandru ca ii poate ajuta, majoritatea provenind din familii dezorganizate sau extrem de sarace.

sobi

“In tot ceea ce a facut, Szobi Cseh a fost un model de generozitate si implicare.
Recunoscand meritele deosebite ale cascadorului si actorului Szobi Cseh, ca si contributia sa in rezolvarea problemelor sociale din Sectorul 3, voi propune Consiliului Local al Sectorului 3 adoptarea unei hotarari prin care Centrul Sportiv Apollo sa poarte numele Szabolcs (Szobi) Cseh. Situat in incinta Liceului Tehnologic Elie Radu, Centrul Sportiv Apollo este unul dintre cele mai moderne baze sportive pentru tineri din Romania”
, a declarat Robert Negoita. 

Citește și...