Cererea pentru eliberarea conditionata a lui Jean Padureanu, AMANATA!

Publicat: 30/04/2015 | 11:04

Jean Padureanu are mari probleme de sanatate, dar nu va fi eliberat conditionat prea curand. Decizia instantei a venit in urma cu foarte putin timp.

Judecatoria Sectorului 4 a amanat pentru o luna cererea formulata de avocatii lui Jean Padureanu, fostul presedinte al Clubului Gloria Bistrita. Tata Jean a fost diagnostica cu Alzheimer in forma avansata, diabet si dementa mixta, iar din prima zi in care a fost incarcerat a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

„Sunt cinci afectiuni grave. Comisia de la penitenciar a propus sa amane eliberarea conditionata pentru o luna pentru ca nu si-a platit despagubirile. Legea aplicabila ar trebui sa fie din Codul Penal vechi, iar ceea ce au zis ei nu se potriveste.

jean padureanu

Aceasta amanare nu are rost pana la 16 mai. Domnul Padureanu are un venit de 10 milioane de lei. Procurorul a avut o pozitie controversata, a fost de acord ca se aplica Codul Penal vechi, dar a spus ca trebuie sa plateasca despagubirile. Clientul meu nu poate returna prejudiciul. E foarte grav pentru starea lui de sanatate. Nu vrea sa se intoarca acasa ca nu are unde sa mearga, dar vrea sa merga la spital. Aceasta contestatie e pentru a-l mai tine inca doua saptamani in penitenciar. Domnul Padureanu e de acord cu pledoaria mea si spune nu are de unde sa achite”, a declarat avocatul lui Jean Padureanu.

 

D.C.

 

Citește și...