Harghitenii s-au intrecut in weekend in prepararea conservelor dulci si a prajiturilor la Festivalul Fructelor din Odorheiul Secuiesc. Secuii din satele harghitene au demonstrat ca stiu sa faca gemuri chiar si din gogonele si ceapa rosie.
Vizitatorii au putut gusta in cele trei zile ale festivalului gemuri si siropuri de casa, sucuri naturale de fructe, fructe uscate si diferite prajituri. Gospodine din 17 sate harghitene au adus la Odorheiul Secuiesc numeroase bunatati. Vizitatorii au avut de unde alege si s-au aprovizionat pentru iarna cu gustoasele gemuri fara E-uri, fara conservanti, la 10 lei borcanul. Cele mai cautate au fost gemurile de afine si de catina, adevarate izvoare de sanatate, dar au fost apreciate si doua preparate inedite, din gogonele si din ceapa rosie. Acestea au un gust deosebit, care difera de cel al produsului initial, fiind bogate in vitamine. „Fast-food” cu produse naturale Vizitatorii s-au ospatat pe saturate si din prajiturile aduse pe gospodine la festival, preparate cu tot felul de gemuri naturale. Ieri, in a treia zi, tarabele satenilor s-au golit simtitor, atat de prajituri, cat si de gemuri, semn ca produsele le-au fost apreciate.