Controale-fulger ale ANPC: Inspectorii au găsit pește stricat în hypermarketuri din București și Ilfov. Imagini șocante

Autor: Maya Radu
Publicat: 24/05/2019 | 11:47

După ce, săptămânile trecute, autoritățile din România – cu sprijinul celor din Spania, Franța și Italia – au destructurat o adevărată mafie care vindea pește impropriu consumului în țara noastră, acum, controale-fulger ale ANPC, desfășurate în hypermarketuri din București și Ilfov, scot la iveală nereguli grave. (VEZI ȘI: ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! AI CUMPĂRAT PEȘTE?! RIȘTI SĂ TE ÎMBOLNĂVEȘTI SAU SĂ MORI)

Clienții habar nu aveau ce pește cumpărau și puneau pe masă. Verificările inspectorilor de la Protecția Consumatorului arată un adevărat dezastru.
Pește alterat, deteriorat, expirat și ținut în condiții jalnice era pus la vânzare. Inspectorii au avut un șoc când au văzut în ce condiții erau depozitate produsele.

Nereguli grave

Comercializarea de pește afumat care prezenta data limită de consum depășită, depozitare în vederea comercializării de pește refrigerat în cutii din polistiren expandat, în care exista un lichid de culoare maron închis, pește refrigerat expus la vânzare fără respectarea regimului termic sunt doar câteva dintre nereguli.

Peste o tonă și jumătate de pește, oprită de la comercializare

Îngroziți de cele descoperite, inspectorii ANPC au făcut publice imagini șocante pentru a avertiza consumatorii să fie foarte atenți la ce cumpără. Într-o singură zi au fost controlați 11 operatori economici și au fost aplicate 10 amenzi contravenționale în valoare de 200.000 lei. A fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 1,6 tone de pește și produse din pește, în valoare de 40.000 lei.

Citește și...