A crezut că pozele de pe WhatsApp sunt în regulă. Când l-a ridicat poliția nici n-a știut ce l-a lovit!

Publicat: 17/04/2018 | 15:25

Era doar o chestiune de timp până când pozele de înaltă rezoluție făcute cu telefonul să se întoarcă împotriva celor care le-au imortalizat. Asta a pățit un traficant de droguri care a fost prins din cauza unei imagini trimise pe WhatsApp.

La fel ca în imaginea de mai sus, un traficant de droguri obișnuia să trimită prinintermediul WhatsApp poze cu ”marfa” pe care o avea la vânzare. Ce nu-ți dai seama este însă că amprenta ta de înaltă rezoluție este de asemenea înaintată interlocutorului, pe lângă pastiluțele imortalizate. Această particularitate a camerelor moderne de pe telefoane a fost conștientizată și de un grup de polițiști din Marea Britanie.

Pe de o parte, răufăcătorii au început să profite de gadgeturi și software avansat pentru a evita capturarea. Autoritățile fac însă și ele avansuri semnificative în acest domeniu, conform celui mai recent raport de la BBC. În localitatea South Wales din Regatul Unit, polițițiștii au arestat un traficant de droguri pornind de la amprenta dintr-o poză expediată pe WhatsApp. În întregul comitat Wales, aceasta a fost prima arestare ce a pornit de la amprenta dintr-o fotografie.

Citește și...