Criminalul pădurarului din Maramureș a fost prins și arestat preventiv

Publicat: 11/08/2020 | 19:25
Criminalul pădurarului din Maramureș a fost prins și arestat preventiv

La nouă luni de când pădurarul Liviu Pop a fost ucis de un hoț de lemne, autoritățile l-au prins pe criminal.

În octombrie, anul trecut, pădurarul Liviu Pop din județul Maramureș a fost ucis cu sânge rece de către un hoț pe care l-a prins la furat. Autoritățile au anunțat astăzi că l-au capturat și arestat preventiv pe hoțul de lemne.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru ultraj,  tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept. Între timp, procurorii au dispus și arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Liviu Pop a fost împușcat cu pistolul din dotare

„În data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situată în raza oraşului Târgu Lăpuş – sat Rogoz, jud.Maramureş, inculpatul – în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, jud. Maramureş,  pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras – l-a ucis prin împuşcare pe pădurar  cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă ICCJ.

Anul trecut, cazul pădurarului ucis a scos la iveală o adevărată mafie a lemnului. Pădurarul Liviu Pop, în vârstă de 37 de ani, a fost împușcat chiar cu pistolul din dotare de către hoții pe care i-a prins în flagrant delict. În octombrie 2019, bărbatul era de serviciu când a răspuns la un pont despre o tăiere ilegală în pădurea pe care o gestiona. Și-a sunat superiorii și a mers să-i prindă pe răufăcători, doar că aceștia l-au luat la bătaie și l-au împușcat cu arma din dotare. Când au ajuns polițiștii, aceștia au găsit doar trupul pădurarului, care era tatăl a trei copii, plin de vânătăi și ciuruit de gloanțe.