Acasă » Trending » Cum arată limuzina lui Vladimir Putin. Buncărul pe patru roţi a costat 300 de milioane de dolari

Cum arată limuzina lui Vladimir Putin. Buncărul pe patru roţi a costat 300 de milioane de dolari

De: Eliza Popescu 05/05/2022 | 20:00

Vladimir Putin deține o limuzină blindată construită în șase ani și care a costat 300 de milioane de dolari. Mașina are anvelope ranforsate și poate sta sub apă, ca un submarin. Supranumită „Bestia”, mașina blindată are 600 de cai putere și, oficial, poate atinge 250 km pe oră. Limuzina Aurus Senat a fost proiectată și construită de Aurus Motors, un simbol al luxului în societatea din Rusia. Mașina și-a făcut pentru prima dată apariția în 2018. Modelul face parte din linia Aurus Kortezh, care ar urma să mai includă sedanul Aurus Senat, van-ul Arsenal și SUV-ul Komendant. Limuzina președintelui Rusiei cântărește peste 6 tone și este pusă în mișcare de un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri. Cei 600 de cai putere propulsează Bestia  în 4,7 secunde până la 100 km/h, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

Geamurile sunt din sticlă armată de 6 centimetri. Mașina are un sistem de compresie a aerului, eficient în cazul atacurilor cu gaz. În cazul unei coliziuni, scaunele pasagerilor sunt mutate automat într-o poziție mai sigură.

(VEZI AICI: PUTIN AMENINȚĂ OCCIDENTUL: ”ACEST LUCRU LE VA DA DE GÂNDIT!”. RUSIA A LANSAT RACHETA ”SATAN”)

Limuzina lui Vladimir Putin poate fi folosită sub apă

Potrivit Daily Mail, limuzina lui Putin poate fi folosită sub apă, fără a-i pune în pericol pe pasageri, având roți consolidate cu oțel, pentru a preveni dezumflarea lor. Totodată, experții în domeniu spun că limuzina lui Putin poate rezista unui atac cu grenade sau chiar mai mult.

„Sistemul de comunicare e intern, bazat complet pe sateliții noștri și încorporat în mașină. Mașina nu va pierde contactul și comunicarea cu forțele de securitate sub nicio circumstanță. Sistemul de apărare este unul de top. În cazul unui atac chimic, mașina își poate bloca ferestrele și rămâne sub apă pentru o perioadă lungă de timp, ca un submarin. Caroseria mașinii este o invenție rusească și, în ciuda dimensiunii și protecției pe care o asigură, este destul de ușoară. Are câțiva metri, este o construcție serioasă”, a explicat Vyacheslav Subbotin, expert în domeniu, pentru Zvezda TV.

Limuzina de lux poate fi echipată cu scaune posterioare rabatabile și încălzite, perdele de mătase și ecrane LED. De asemenea, Putin are la dispoziție măsuțe pliabile montate în spătarele scaunelor din față. De asemenea, liderul rus folosește un mini-frigider dotat cu pahare de cristal.

O astfel de mașină ar simboliza puterea și tehnologia Rusiei, nevoită până nu de mult să caute în cataloagele unor firme occidentale (precum Mercedes) pentru flota sa prezidențială. În cazul lui Aurus, un rol determinat l-au avut inginerii de la Porsche. Prezentată ca o alternativă la limuzinele Rolls-Royce și Mercedes, Aurus este departe însă de standardele britanico-germane, cu toate eforturile depuse. Firește, pe lângă autoturismele sovietice și rusești, progresul este enorm.

(VEZI AICI: A FOST DESCOPERIT BUNCĂRUL ÎN CARE SE ASCUNDE PUTIN! UNDE SE ADĂPOSTEȘTE, DE FAPT, LIDERUL DE LA KREMLIN!)

Limuzina blindată a liderului rus a costat 300 de milioane de dolari

O versiune disponibilă a limuzinei lui Putin este Aurus Senat S600. Are aceeași configurație și, implicit, vine cu preț identic: 24 de milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 270.000 de euro. Limuzinele vin cu echiparea de top, Individual, fiind cele mai apropiate de cea folosită de Vladimir Putin. Acestea pot fi livrate imediat, dar cei care doresc configurații diferite trebuie să aștepte câteva luni bune. Versiunea entry-level are un preț de pornire de 18 milioane de ruble, adică puțin peste 200.000 de euro. Limuzina este echipată standard cu opt airbag-uri și cu o serie amplă de sisteme de asistență. Pentru că este o mașină dedicată personalităților de rang înalt, toate scaunele îmbrăcate în piele sunt încălzite, ventilate și prezintă funcții de masaj. Îmbrăcat în piele este și volanul încălzit, cu padele pentru schimbarea treptelor de viteză. Cel aflat la volan beneficiază și de un head-up display, de un instrumentar de bord digital și de un sistem de navigație. Există și un sistem multimedia pentru cei care iau loc în spate. În echiparea standard intră și jantele de 20 de inch, sistemul soft close pentru portiere și vopseaua metalizată. Modelul produs în Rusia are suspensie pneumatică adaptivă.

Cea mai mare parte din producție – 70%, iar mai târziu chiar 80% – este destinată exportului. Senat va ajunge în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, America de Sud și China. În contextul actual al războiului declanșat de Rusia în Ucraina, este posibil ca exemplarele alocate pieței din Europa de Vest să nu mai fie exportate.

Anii trecuți, Denis Mantourov, ministrul rus al industriei și comerțului, spunea că uzina ar trebui să ajungă la  5.000 de vehicule pe an până în 2024-2025.

„Ne bazăm pe faptul că producția de serie de automobile Aurus va consolida prezența vehiculelor rusești pe piața internațională și va oferi posibilitatea de creștere a exporturilor de producții de înaltă tehnologie”,  spunea Vladimir Putin.

(CITEȘTE AICI: A ÎNCEPUT RĂZBOIUL DE GHERILĂ ÎN RUSIA! „BIROURILE MILITARE DE ÎNROLARE SUNT ÎN FLĂCĂRI!”)

Înainte de căderea URSS, președinții ruși se plimbau cu limuzine ZIL, iar în escortă aveau modele Chaika. După 1990, Boris Elțîn și Dmitri Medvedev au optat pentru Mercedes-uri S-Klasse, lungite și blindate de firma belgiană Carat Duchatelet. În primele două mandate (2000 – 2004 și 2004 – 2008), Vladimir Putin a optat și el pentru limuzine blindate Mercedes-Benz S Guard, dar și pentru un BMW Seria 7 High Security, toată presa vuind, în septembrie 2016, când șoferul preferat al lui Putin a fost implicat într-un accident pe Bulevardul Kutuzovski din Moscova la volanul unei astfel de limuzine. Apoi, la începutul celui de-al treilea mandat (2012 – 2018), deja nostalgic, probabil, după URSS, Putin s-a gândit că unui lider suprem îi trebuie și o limuzină supremă, fără nume occidental. Specialiștii Institutului de cercetare și dezvoltare pentru automobile și motoare din Moscova s-au apucat de treabă în 2013 și în 2018 au prezentat Aurus Senat.

Statul rus a investit peste 12,4 miliarde ruble, adică 189 milioane dolari în proiectul limuzinei Aurus începând din 2013. O versiune hibrid şi una complet electrică a limuzinei Aurus ar urma să fie gata în 2024-2025.

Documentarea a fost realizată de Gândul.ro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București Activează în presa online de mai bine de 5 ani Din anul 2019 face parte din grupul de presă Gândul Media Network
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a făcut creatoarea de conținut pentru urmăritorii săi: ,,Am fost întotdeauna transparentă și destul de deschisă”
Alina Ceuşan s-a afișat cu burtica de graviduță. Cum arată și ce anunț important a...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul pentru un internet mai rapid
Cât de des trebuie să oprești, de fapt, routerul WiFi. Prea puțini români știu secretul...
Ce se întâmplă cu Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. Milioane de clienți din România trebuie să cunoască acest lucru
Ce se întâmplă cu Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. Milioane de clienți din România...
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate. La noi e o minune”
Ce moștenire le va lăsa Dan Negru copiilor: „În lumea civilizată asta e o normalitate....
Animalul pentru care românii primesc 100 de euro de la stat dacă îl cresc. Banii se dau pentru fiecare exemplar în parte. Laptele său e considerat un adevărat elixir pentru sănătate și carnea e peste orice import. Prea puțini îl includ însă în meniu
Animalul pentru care românii primesc 100 de euro de la stat dacă îl cresc. Banii...
Zodiile peste care vine norocul de Paște. Va fi lux și opulență pentru acești nativi
Zodiile peste care vine norocul de Paște. Va fi lux și opulență pentru acești nativi