Cum i-a salvat viata Sorin Oprescu unui fotbalist din Generatia de Aur: “Pe asta l-ai adus de parastat!”

Publicat: 07/01/2015 | 00:06
Cum i-a salvat viata Sorin Oprescu unui fotbalist din Generatia de Aur: “Pe asta l-ai adus de parastat!”

In anul 2000, actualul primar al Capitalei, medic chirurg la acea vreme, i-a salvat viata fostului international Gheorghe Mihali. Fotbaluistul a fost adus de Cornel Dinu in stare grava la Spitalul Municipal si operat de urgenta.
 

In urma cu mai bine de 10 ani, unul dintre componentii Generatiei de Aur a trecut printr-un moment extrem de dificil. Este vorba de Gheorghe Mihali, cel care a facut parte din lotul nationalei in 1994, la Campionatul Mondial din America, dar si in 1996, la europeanul din Anglia.

Gica Mihali a strans 31 de selectii la nationala Romaniei
Gica Mihali a strans 31 de selectii la nationala Romaniei

In anul 2000, fundasul central care a strans 31 de selectii sub tricolor, evolua pentru Dinamo, iar echipa avea meci la Bacau. Cu o zi inainte de partida, Mihali s-a simtit rau si a vorbit cu medicul echipei, insa a spus ca poate sa joace.

Internationalul pierdea foarte mult sange din cauza unei fisuri anale, asta pentru ca a amanat interventia chirurgicala deoarece nu a vrut sa piarda echipa.


“Cornele, pe asta l-ai de parastas deja”

A intrat pe teren, iar pe drumul de intoarcere, la Focsani, jucatorului i s-a facut rau in autocar. “Ne-am speriat. Era pamantiu la fata. Cornel Dinu a sunat la Bucuresti si a zis sa ma duc pe verde, cat pot de repede”, isi aminteste Constantin Ologu, alias Tyson, soferul de pe autocarul “cainilor”.

„Tyson” este sofer pe autocarul lui Dinamo de mai bine de 20 de ani

”Ne-am dus direct la Municipal, acolo unde era de garda profesorul Oprescu, prieten al lui Dinu. Cand l-a vazut pe Mihali, acesta i-a spus lui Mister: “Cornele, pe asta l-ai adus de parastas deja. S-a uitat la el si i-a spus si ce glicemie are, iar la analize a iesit exact la fel. Era grav! L-a bagat imediat in operatie. Cred ca daca mai intarziam, Gica Mihali putea sa moara, pierduse foarte mult sange”, a spus „Tyson”.

Sorin Oprescu este bun prieten cu
Sorin Oprescu este bun prieten cu „Mister” Dinu

CITESTE SI: 

Sorin Oprescu are planuri mari pentru infrastructura sportiva din Capitala! Primarul general a inaugurat astazi Academia de Tenis!

Ce preocupare si-a gasit Cornel Dinu la inceput de an! “Dau la pedale, sunt un fel de Contador. Diferenta e ca eu nu ma injectez!”

Cornel Dinu: “Uneori viata atarna de un fir de ata”

Si Cornel Dinu isi aminteste de acel moment critic. “Mihali avea hemoglobina 7 sau 8. Seara ora 10 am ajuns la Municipal, am vorbit cu Sorin. Imi aduc aminte ca a venit si Nicolae Badea a la spital. L-a operat pe Mihali si l-a salvat. Nu stiu ce se putea intampla cu el daca nu mergeam repede, uneori viata atarna de un fir de ata”, a rememorat antrenorul de atunci al lui Dinamo.

La sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000, Gica Mhali a fost antrenat de Cornel Dinu
La sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000, Gica Mhali a fost antrenat de Cornel Dinu

Daca drama lui Gica Mihali a fost evitata, din pacate pentru dinamovisti, in cazul lui Catalin Hildan nu s-a mai putut face nimic. Tot in anul 2000, pe 5 octombrie, mijlocasul a cazut secerat pe terenul de la Oltenita si s-a stins cu tricoul lui Dinamo pe el.