Cum începe școala în București. Ce măsuri se vor respecta

Publicat: 11/09/2020 | 20:28
Cum începe școala în București. Ce măsuri se vor respecta

Autoritățile au anunțat cum începe școala în București și ce scenariu vor respecta. 

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) spune că în 17 unități de învățământ din Capitală școala va începe în scenariul 3, care presupune participarea la activități exclusiv online.

Celelalte 595 școli din Capitală vor funcționa după scenariul doi, mixt. Printre acestea se regăsesc 121 de unități de nivel preşcolar, 145 de nivel gimnazial, 96 de nivel liceal, 16 unități de învăţământ special, 5 şcoli de arte, 6 cluburi sportive, 6 cluburi ale copiilor și 200 de unități de învăţământ particular.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

(CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT ÎI AVERTIZEAZĂ PE ELEVII CARE NU VOR RESPECTA REGULILE. LA CE SĂ SE AȘTEPTE CEI CARE NU POARTĂ MASCĂ)

17 școli, în scenariul 3

Alte 17 unități de învățământ de stat şi particular din Capitală au fost încadrate în scenariul 3, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online: Printre acestea se numără două unități de nivel preşcolar, 8 școli gimnaziale, două de nivel liceal, una de nivel postliceal, 3 de învăţământ special și una de învăţământ particular.

„7 unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în scenarii mixte (2 şi 3). Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situaţiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unităţi se află în curs de reabilitare şi altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învăţarea online”, a comunicat ISMB.

(VEZI ȘI: SCENARIUL ROȘU, VALABIL PENTRU 43 DE LOCALITĂȚI DIN ȚARĂ! CARE SUNT ZONELE ÎN CARE ȘCOALA SE VA FACE DOAR ÎN MEDIUL ONLINE)