Cum să alegi aerul condiţionat care se potriveşte casei tale!

Publicat: 08/06/2018 | 17:10

Nu aștepta zilele toride din cea mai călduroasă vară din România! Ofertele la aparatele de Aer conditionat au apărut și sunt cele mai bune de pe piata. Profită acum și ia-ți din timp un aparat de Aer conditionat și te vei bucura de o vară răcoroasă la tine acasă. Înainte să alegi oferta, ți-am pregătit câteva sfaturi care, cu siguranță, o să te ajute să faci alegerea corectă.

Ce spaţiu vrei să răcoreşti?

Primul aspect pe care trebuie să-l iei în calcul este suprafaţa pe care o ai de răcit. În funcţie de ea depinde dimensiunea, dar mai ales puterea aparatului. Pentru un spaţiu mai mic, alegem un aparat de Aer conditionat cu un număr mai mic de BTU (unitatea de măsură pentru răcire, respectiv încălzire), iar pentru un spaţiu mai mare, fireşte, un aparat cu BTU mai mare. De exemplu, pentru un spaţiu de până în 25 mp este suficient un aparat cu 9.000 de BTU. Recomandarea noastra ar fi un Aer conditionat VORTEX A1218FA .

Cum să alegi aerul condiţionat care se potriveşte casei tale!

Cum să alegi aerul condiţionat care se potriveşte casei tale!Un singur aparat pentru toată casa?

Nu este recomandat un singur aparat pentru un apartament. Specialiștii noștri recomandă montarea a câte un aparat de Aer conditionat în fiecare cameră pe care vrei să o răcești. Cu o putere potrivită dimensiunii camerei. Specialiștii recomadă aparatele ce au o putere cuprinsă între 9000 și 12.000 btu/h. Un exemplu bun, din gama premium, este Aparat de aer conditionat LG S09EQ.NSJ .

Aparate noi, funcţii noi

Cum să alegi aerul condiţionat care se potriveşte casei tale!Un aparat de aer condiţionat cu inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire sau încălzire, reduce timpul de pornire al sistemului şi ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată. Acest model garantează menţinerea constantă a temperaturii şi asigură un consum cu 30% mai mic faţă de vechile aparate care nu mai respectă standardele UE. Aparatele de tip inverter au o clasă de consum mult mai bună decât cele pe sistem on/off.
O alta funcție ce aduce un plus de confort este un aparat de Aer conditionat cu WI-FI, care te ajută să setezi temperature de la distanță.

Citește și...