Cum să faci cel mai bun frappe ice caffe! Reţeta specială cu ingredientul verii

Publicat: 10/07/2020 | 17:15
Cum să faci cel mai bun frappe ice caffe! Reţeta specială cu ingredientul verii

Pe perioada verii, cei care adoră cafeaua pot încerca să bea un frappe ice caffe. Este o băutură uşor de făcut, iar dacă pui în ea un ingredient special, va fi un deliciu.

Secretul din spatele unui frappe delicios este îngheţata! Fie că vorbim de îngheţată de vanilie, caramel sau ciocolată, acesta este un ingredient esenţial pentru ca băutura pe care o prepari să aibă un gust perfect. În continuare, vă vom prezenta o reţetă extrem de simplă, care vă va ajuta să pregăţiţi un frappe ice caffe de-a dreptul senzaţional.

Reţetă de caffe frappe cu îngheţată

Aveţi nevoie de:

  • 200 ml lapte
  • 200 g ingheţată (la alegere)
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 2-3 linguriţe ness
  • Zahăr (miere sau îndulcitor, după gust)
  • cuburi de gheaţă (opţional)

Laptele, smântâna, ness-ul şi zahărul se pun într-un blender şi se amestecă la viteză mare, până când se obţine un lichid spumos. Amestecul se va turna într-un pahar, apoi se adaugă îngheţata. În cazul în care vreţi să folosiţi cuburi de gheaţă, folosiţi un pahar cât mai înalt. La final, se poate orna cu frişcă, iar deasupra se poate rade ciocolată.

Dacă această reţetă nu v-a convins, vă prezentăm o reţetă mai inedită de frappe. Iată despre ce este vorba!

Reţetă de caffe frappe cu cuburi de cafea îngheţată

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • cuburi de cafea îngheţată
  • 2 linguriţe ness
  • Zahăr
  • frişcă pentru decor

Mai întâi, trebuie să faceţi o cafea concentrată, te care să o turnaţi fie în tava pentru cuburi de gheaţă, fie în pungile speciale pentru cuburi de gheaţă. Se lasă la congelator până când vor fi perfect îngheţate.

După aceea, puneţi în blender laptele, smântâna, nessul, zahprul şi amestecaţi până când veţi obţine o spumă foarte densă. Folosiţi pahare înalte în care veţi pune 2 – 4 cuburi de gheaţă, apoi ornaţi cu frişcă. Puteţi pune deasupra şi o cireaşă, pentru un aspect cât mai plăcut.