Cum faci cea mai dulce înghețată de casă. E vital să știi rețeta, mai ales că vremea s-a încălzit

Autor: Raluca O.
Publicat: 04/05/2020 | 18:21
Cum faci cea mai dulce înghețată de casă. E vital să știi rețeta, mai ales că vremea s-a încălzit

Vremea s-a încălzit, iar vara bate la uşă, deci e sezonul perfect pentru îngheţată. Nu este neapărat nevoie să o cumperi de la magazin, pentru că o poţi face şi acasă. Nu este deloc complicat, iar rezultatul final e un deliciu.

În continuare, vă vom prezenta trei reţete de îngheţată de casă: cu vanilie, cu ciocolată şi cu fructe şi modurile de preparare a acestor deserturi delicioase.

Reţetă de îngheţată de casă cu aromă de vanilie

Pentru a face îngheţată de casă cu aromă de vanilie, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 păstăi de vanilie
  • 500 ml de frişcă lichidă
  • 70 g de zahăr
  • 3 galbenuşuri

Păstăile de vanilie se taie pe lungime şi se scot seminţele. Frişca se pune la fiert la foc în şi în ea se adaugă păstăile de vanilie şi zahărul. Se amestecă până când zahărul se dizolvă complet.

Într-un bol mai mare, se bat gălbenuşurile, apoi, treptat, se pune şi frişca. Amestecul obţinut se va strecura pentru a se elimina resturile de la păstăile de vanilie. Compoziţia obţinută se lasă la congelator minim trei ore şi îngheţata e gata.

Cum să faci îngheţată de casă cu ciocolată

Dacă preferi îngheţata de casă cu aromă de ciocolată, avem o reţetă simplă pe care poţi să o încerci. Ai nevoie de:

  • 480 ml de frişcă lichidă
  • 400 grame de lapte condensat;
  • 50 grame de pudră de cacao;
  • 175 grame de fulgi sau bucăţi de ciocolată.

Frişca se amestecă cu mixerul până când se obţine o consistenţă aerată şi fermă. Se adaugă apoi şi celelalte ingrediente şi se amestecă uşor cu mixerul până când se obţine o cremă. Amestecul obţinut se lasă 7 ore la congelator înainte de a se transforma în îngheţată.

Reţetă de îngheţată de casă cu fructe de pădure

Dacă vrei o îngheţată delicioasă şi sănătoasă, o recomandăm pe cea cu fructe de pădure. Poţi folosi zmeură, afine, mure sau fragi (circa 750 de grame) şi mai ai nevoie de 200 ml de frişcă lichidă şi de 80 de grame de zahăr pudră.

Fructele de pădure trebuie lăsate circa 15 minute la temperatura camerei înainte de a fi zdrobite în blender. Frişca se amestecă separat întrun alt bol, până când se ajunge la o consistenţă cremoasă, apoi se combină cu fructele şi cu zahărul pudră. Se lasă minim 3 ore la congelator înainte de a se consuma.

Citește și...