Cum va fi vremea în weekend. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală

Publicat: 15/03/2019 | 19:40
Cum va fi vremea în weekend. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București valabilă de vineri noapte până duminică dimineață. Termometrele vor înregistra, sâmbătă, 14-15 grade Celsius la orele amiezii, însă ANM anunță și vânt puternic.

Pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, în Capitală, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță cer variabil, cu vânt care va sufla slab și moderat, cu viteze sub 25-30 kilometri/h. Temperatura minimă va fi de 2-3 grade, însă va fi mai scăzută în zona preorășenească, unde va coborî spre 0 grade. Pentru intervalul sâmbătă ora 8:00 – duminică ora 3:00, ANM anunță cer noros, însă temperaturile vor fi de 15 grade.

„Vântul va avea intensificări mai ales după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze de 45…55 km/h, iar trecător posibil 60 km/h. Temperatura va urca în orele amiezii până la o maximă de 14…15 grade, apoi va scădea, astfel că la finalul intervalului se va situa în jurul valorii de 5 grade”, informează ANM.

În țară, vremea va fi închisă și destul de răcoroasă

Sâmbătă vremea va fi închisă și destul de răcoroasă în interiorul arcului carpatic, în timp ce în sud și est temperaturile vor marca o crește față de ziua precedentă. Pe spații extinse în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei va plouă, local însemnat cantitativ (până la 30-40 de mm la munte), conform prognozei Vremea.ro. La altitudini mai mari de 1000-1200 de metri precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune un strat consistent de zăpadă, mai ales în vestul Munților Apuseni.

Vântul va suflă tare în aproape toată țară, cu rafale de până la 70-80 de km/h în nordul Moldovei și în sudul Olteniei, în timp ce pe crestele montane vor fi rafale și de 100-120 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 12 grade Celsius în Transilvania, Maramureș și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 12-17 grade în Banat, 16-21 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade în Moldova.

Duminică vremea se va ameliora că aspect în jumătatea nordică a țării, însă câteva ploi slabe izolate în zonele joase și ninsori la munte vor mai fi posibile în prima parte a zilei. Vântul va suflă slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în Crișana. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 13-18 grade în Transilvania și Maramureș, 17-22 de grade în Banat și Crișana, 19-24 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea ( vremea.ido.ro arată că cele mai scăzute valori se vor înregistra în sudul litoralului, că urmare a brizei marine) și 16-21 de grade Celsius în Moldova.

Citește și...