De ce femeile tinere prefera barbati bogati si in varsta? Afla de ce Boureanu, Lis, Ilie Nastase, Columbeanu au sotii tinere?

Publicat: 16/03/2015 | 10:56
De ce femeile tinere prefera barbati bogati si in varsta? Afla de ce Boureanu, Lis, Ilie Nastase, Columbeanu au sotii tinere?

Psihologul CANCAN.ro, Cezar Laurentiu Cioc, trateaza una dintre cele mai vizibile “probleme” ale societatii romanesti: milionarii batrani si sotiile lor tinere. Specialistul nostru explica de ce femeile aflate in floarea varstei trag spre barbati batrani.

Atat in peisajul mediac din Romania, cat si in viata de zi cu zi, intalnim cupluri in care diferenta de varsta intre el si ea este foarte mare, uneori chiar intre zece si douazeci de ani. O tendinta sociala actuala este ca brabatul sa fie cat mai potent finaciar si mai “matur”, iar femeia cat mai tanara si mai frumoasa.

Psihologul CANCAN.ro a vorbit despre cartea a creat atatea valuri in sfera politica
Psihologul CANCAN.ro a vorbit despre cartea a creat atatea valuri in sfera politica

O prima explicatie pentru acest lucru este aceea ca fetele se maturizeaza mai rapid decat baietii de varsta lor. Chiar si cele abia iesite din adolescenta prefera uneori un barbat grizonat, care stie pe ce “butoane” sa apese pentru a le cuceri, decat baietii imaturi si chiar gosolani de varsta lor. Cum a fost cazul Monicai Columbeanu, care nici nu a ajuns la Bacalaureat decat dupa ce a inceput o relatie tumultoasa cu milionarul Irinel Columbeanu.

irinel columbeanu si monica gabor

Le momesc cu excursii de lux si evenimente mondene

“La baza acestei relatii intre generatii indepartate stau doua notiuni: beneficiu si promisiune. Beneficiile, desi se interpreteaza eronat a fi chestiuni negative, nu sunt in mod obligatoriu financiare sau materiale. Ele pot fi chiar de natura emotionala, dat fiind ca barbatii cu experienta pot fi fascinanti cand se indragostesc. Daca au si libertate finaciara mare, ei le pot oferi tinerelor partenere excursii de lux, intrari la evenimente mondene, haine sau bijuterii la care fetele nu ar fi avut acces niciodata. Aceste lucruri le fac viata mai frumoasa pe moment, motiv suficient pentru a pastra relatia cu barbatul matur si bogat”, a explicat psihologul Cezar Laurentiu Cioc.

Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)
Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)

Dealtfel si acesta se bucura de anumite beneficii de pe urma relatiei cu persoana mult mai tanara.  El isi confirma prin prezenta ei langa el, faptul ca inca este un cuceritor, ca si-a pastrat sufletul tanar. Ea este practic o infuzie de tinerete in viata barbatului trecut de prima, uneori chiar si de a doua. Unele cercetari au aratat ca si viata sexuala a “grizonatului” se imbunatateste cu mai tanara lui partenera, in timp cu femeile de varsta lui, inclusiv eventuala sotie, el nu mai ‘’functiona’’ demult la acest capitol.

Ilie Nastase

Cum atrag barbatii femei mai tinere

Pentru a atrage partenere mai tinere barbatii maturi au gasit o cale foarte eficienta. Ei fac promisiuni de viitor. Promit monogamie, casatorie, iubire fara sfarsit etc.. “Barbatii cu experienta de viata promit, pentru ca altfel nu ar avea acces la intimitatea unei femei. De fapt, femeile sunt cele care cer promisiuni, garantii si asigurari. Ele cedeaza mai repede in fata unui barbat care le promite subtil ceea ce vor ele, decat a unuia care, desi ar fi bine intentionat, le spune “nu pot sa-ti promit ca voi fi cu tine tot restul vietii, pentru ca in timp multe se pot schimba”. Desi denota sinceritate, acesta afirmatie face o femeie sa dea inapoi. Tiparul ei mental este de genul: “daca plec cu ideea asta, nu e bine””, a mai explicat Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman din Bucuresti.

Psihologul Cezar Cioc
Psihologul Cezar Cioc

“Nu-ti pune toate sperantele in promisiunile barbatilor”

Cucerirea unei femei e anevoioasa si din acest motiv barbatii au gasit o modalitate sa o simplifice: prin promisiuni. Le este comod pentru ca ele pot oricand sa fie anulate pe motiv ca s-a schimbat conjunctura.

————————————————————————————-

CITESTE SI

Psihologul CANCAN.ro elucideaza misterul preotului cu Maserati! Vezi ce spune specialistul!

De ce se prostituează fetele din România? Psihologul CANCAN.RO vă oferă răspunsul!

Bianca a cedat si a ajuns la psiholog! Paparazzii CANCAN.ro au filmat cea mai neobisnuita “sedinta de terapie” la care s-a supus

————————————————————————————-

“Daca esti barbat, iti recomand sa promiti doar cand stii sigur ca ceea ce ai promis se va intampla. Vei avea imaginea unui vrajitor in ochii femeii tale pentru ca tot ceea ce spui tu se intampla. Daca stii ca nu se va intampla, nu promite, pentru ca-ti pierzi credibilitatea. Daca esti femeie nu-ti pune toate sperantele in promisiunile barbatilor. Daca ele se confirma cu atat mai bine, esti o norocoasa, dar daca nu se confirma echilibrul tau nu ar trebui sa aiba de suferit. E minunat sa oferi incredere insa nu pana la stadiul de dependenta. Trebuie sa ai o anume autosuficienta emotionala pentru ca daca depinzi de promisiunile de viitor ale unui barbat e ca si cum esti legata ombilical de el si daca va taia cordonul………….ramai fara aer”, a mai spus Cezar.

(Alex Saulea)

 

Citește și...