De la TIR la BOX nu este decât un pas! Ionuț Butoi intră în ring cu Nicolae Stan, fost campion național

Publicat: 22/02/2018 | 13:21

Pentru militarul veteran Ionuț Claudiu Butoi viața are cu totul alt sens. A încetat de mult să mai trăiască în trecut, să-și aducă aminte de gravul accident care l-a suferit în teatrul de operații din Afganistan, de faptul că a rămas pe tot restul vieții țintuit într-un scaun cu rotile.

De aproape trei ani s-a recăsătorit, anul trecut a devenit campion național la tir cu arcul – secția paralimpice – vice campion și campion tot la tir cu arcul, la Toronto, iar acum a acceptat provocarea lui Sorin Popa, antrenorul lui Nicolae Stan, de a boxa. Astfel că Ionuț Butoi, membru de onoare al AMVVD, va avea meci pe data de 3 martie, la sala Marian Cocoș.

Nicolae Stan a ajuns în scaun cu rotile, după ce a fost înjunghiat pe la spate în stradă. De două ori campion al României, acesta nu a mai putut boxa după ce a ajuns în scaun cu rotile, acum 20 de ani! Campionul a revenit în sală și face două antrenamente pe zi. Visul lui era să urce din nou în ring, dar îi e greu să găsească un adversar în România.

Mult curaj și, de ce nu, „un mic grad de nebunie” trebuie să aibă veteranul Butoi. Nimic nu-l mai sperie, nu se mai teme, nu mai știe să spună că viața i se pare grea. Pentru el, fiecare zi este o provocare pentru o reușită. Stă mereu pe drumuri, are un program foarte încărcat, este prezent de fiecare dată acolo unde i se cere.

Ionuț Claudiu Butoi a avut astăzi primul antrenament. Antrenor îi este Marian Cocoș. Alături de el, la antrenament au fost astăzi și Marius Apostol (președinte AMVVD), Dan Cosma (prim-vicepreședinte AMVVD), Marius Barbu (președinte Sucursală Vrancea AMVVD) și Dinu Tiberiu (administrator AMVVD).

Am fost înjunghiat cu un cuțit în coloana vertebrală. N-am cum să renunț, și noaptea visez la fel: pumni, ring ,bătaie! Pentru mine boxul e totul”, a declarat Nicolae Stan.

„Ar fi primul meci de box în scaun cu rotile în Romania”, a declarat Sorin Popa, antrenorul lui Nicolae Stan.

„Îl stimez mult pe Ionuț. Să își asume un meci de box cu o pregătire de mai puțin de două săptamâni este destul de greu, reprezintă un grad de nebunie maximă. Să lupți cu un boxer are are câștigate 2 campionate naționale este foarte dificil și cu toate astea Ionuț nu s-a speriat”, a declarat Marian Cocoș, antrenorul membrului de onoare a AMVVD, militarul veteran, Ionuț Claudiu Butoi.

„Este extraordinar EROUL Butoi Claudiu Ionuț.  A acceptat această provocare deși nimeni până acum nu a avut curaj. Membru de onoare al AMVVD pentru prima dată în ring! Suntem alături de el și va avea susținerea noastră, a tuturor Veteranilor din teatrele de operații și a tuturor membrilor Asociației AMVVD”, a declarat veteranul Marius Apostol, președintele AMVVD.

„Astăzi am avut un antrenament bun de început. Mă simt ok… Și chiar îmi place! Mulțumesc maestrului  Marian Cocoș, antrenorul meu”, a spus veteranul Butoi.

Citește și...