Decizie-soc pentru Gigi Becali! Nepotul sau preferat ar putea fi anchetat pentru despagubirile de 65 de milioane de euro!

Publicat: 27/11/2014 | 00:08

Scandalul retrocedarilor de la ANRP, soldat cu prejudicii uriase dupa ce despagubirile au fost cu mult supraevaluate, ajungand la diferiti afaceristi, este abia la inceput.

Dupa fosta sefa a DIICOT Alina BICA si ex-directoarea ANRP Crinuta Dumitrean, un personaj deosebit de apropiat de Gigi Becali ar putea intra in atentia procurorilor DNA.

 Una din cele mai mari despagubiri pentru un teren confiscat de stat in perioade istorice care revin mostenitorilor sau cumparatorilor de drepturi litigioase, este gata sa intre in bugetul familiei lui Gigi Becali. Este vorba de suma de 65 de milioane de euro, pe care nepotul preferat al “Latifundiarului din Pipera”, Vasile Geambazi, ar trebui sa le incaseze cat de curand.

Vasile Gembazi si-a condus luxosul autoturism
Vasile Gembazi si-a condus luxosul autoturism

Acesta este si principalul garant all principalei afaceri a lui Becali, clubul “Steaua”, detinut in proportie de 93% de Vasile Geambazi si tatal sau De curand, Vasile Geambazi a beneficiat de o decizie de restituire pentru fabuloasa suma din partea ANRP, dar institutia nu a platit inca, astfel ca Geambazi a incercat executarea silita. Luna trecuta, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins si ultima dintre contestatiile ANRP fata de uriasa plata, astfel ca Vasile Geambazi avea mana libera la conturile ANRP. Dar……

Becali s-a infuriat

Trecand peste faptul ca executorii judecatoresti nu aveau cum sa gaseasca atata banet in conturile unei institutii de stat, Geambazi a mai primit veste care a ajuns pana la penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat Gigi Becali, si care I-a provocat acestuia o suparare cumplita, sustin surse judiciare. ANRP este obligata prin hotarari succesive ale instantelor de judecata sa plateasca, dar magistratii nu au afirmat, in mod clar, ca plata sa se faca integral. Astfel, ANRP I-a propus lui Geambazi plata in transe anuale de 12 milioane de euro, timp de cinci ani, iar cand Gigi a auzit, a luat foc. “Cand ati luat terenul, l-ati luat o singura data, nu cate o felie pe an” a tunat el de dupa gratii.

Geambazi s-a dus la Palatul lui Gigi Becali
Geambazi s-a dus la Palatul lui Gigi Becali

Geambazi, vizat de procurorI

Cel mai probabil, in cinci sau mai multe rate, banii vor intra pana la urma in conturile familiei Becali, pentru ca o decizie irevocabila a unei instante de judecatat nu poate fi desfiintata. Insa costul acestor despagubiri ar putea fi destul de piperat pentru Vasile Geambazi, in contextul anchetei desfasurate de procurorii DNA la ANRP, soldata pana acum cu arestarea fostei directoare, Crinuta Dumitrean, si inculparea altor persoane cu functii de decizie. In afacere a aparut si numele lui Gheorghe Stelian, zis“Stelu”,omul de incredere al lui Dorin Cocos si titularul unei decizii de restituire data in timpul “domniei” Crinutei Dumitrean, si care I-ar fi adus un plus de 63 de miloane de euro fata de suma cuvenita in mod real. Procurorii DNA au extins ancheta in mai multe directii, iar in curand, sustin surse judiciare, ar putea fi luat la intrebari chiar Vasile Geambazi, titularul deciziei de restituire.

De la palat, Geambazi a plecat mai departe
De la palat, Geambazi a plecat mai departe

 

Daca se dovedeste ca suma incasata este disproportionata fata de valoarea de piata a terenului pentru care este indreptatit sa incaseze despagubiri, procururorii il pot trimite in acelasi loc cu Alina Bica, fosta sefa a DIICOT…

Nepotul lui Gigi Becali nu pare foarte grabit
Nepotul lui Gigi Becali nu pare foarte grabit

Nea Gigi stia de acum doi ani de spagile de la ANRP

De altfel, Gigi Becali se declara indignat inca de acum doi ani despre coruptia de la ANRP. El si-a iesit in fire, in direct, intr-o emisiune televizata din 2012, indicandu-i la varful lancei coruptiei pe Ioan Oltean, fost chestor al Camerei Deputatilor, si afaceristul Dorin Cocos, care fixasera tariful “intermediarului” pentru obtinerea despagubirilor la nivelul de 30%. „Cum este cinstit? Cand avem oamenii care trebuie sa ia despagubiri, trebuie sa-i dea lui si lui Cocos cate 30%? Sute de milioane de euro care e cinstit sa dai 30% lui Olteanu si lui Cocos”, spunea, la acea vreme, Gigi Becali.

Pe drum, nepotul lui Becali a tras cu sete dintr-o tigara
Pe drum, nepotul lui Becali a tras cu sete dintr-o tigara

“Romeo” Geambazi si-a dat in petec, la balcon

Pana atunci insa, nepotul preferat al lui Gigi Becali isi vede de treburile zilnice. Miercuri dupa-amiaza, Vasile Geambazi a avut de rezolvat mai multe chestiuni admistrative. Dupa amiaza, a plecat in luxosul sau autoturism sport de la locuinta din Pipera, pana la palatul lui Gigi Becali din Aleea Alexandru. A parcat bolidul in curte si nu a zabovit mult. “Inarmat” cu o mapa cu acte, Geambazi s-a imbarcat din nou in masina, oprindu-se in zona Dorobanti.

Vasile Geambazii poarta o conversatie cu o domnisoara la balcon
Vasile Geambazii poarta o conversatie cu o domnisoara la balcon

Odata ajuns acolo, multimilionarul a avut parte de o…banala pofta, asa ca si-a cumparat covrigi de la un butic si a intrat in vorba cu o domnisoara aflata…la inaltime, repetand parca scena balconului din Romeo si Julieta!

Aceasta este fata din
Aceasta este fata din „scena balconului”

Mai departe, afaceristul a consumat cu pofta un covrig, acolo, pe trotuar, dandu-i punga cu restul fainoaselor unui bodyguard din apropiere, sa o tina.

Multimilionarul a poftit la un produs de un leu
Multimilionarul a poftit la un produs de un leu

Individul l-a urmat apoi in sediul bancii, nu inainte ca Vasile Geambazi sa-si scuture, cu atentie, firimiturile de pe maini si haine.

CITESTE SI:Gigi Becali, asteptat acasa de nepotul preferat cu un „purcoi” de 65 de milioane de euro!

O suma incredibila va ajunge in familia Becali. Nepotul preferat de Gigi, gata sa puna mana pe 65 de milioane de euro !

(M.N.)

Citește și...