Declaratia care schimba totul in dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam: „Avem o surpriza pentru judecatori”

Publicat: 13/08/2013 | 11:48

Rasturnare de situatie cu privire la "jaful secolului". Dupa ce Muzeul National al Romaniei a realizat un raport, potrivit caruia patru picturi au fost arse intr-o soba, avocatul acuzatilor a aruncat astazi bomba: picturile exista.

Cinci dintre cei sase romani care au fost implicati in furtul de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au ajuns ajuns astazi pentru prima data in fata instantei de judecata. Procesul insa a fost amanat pentru data de 10 septembrie.

Catalin Dancu, unul dintre cei doi avocati ai acuzatilor, a marturisit ca se va duce astazi la sediul DIICOT, impreuna cu Olga Dogaru (mama lui Radu Dogaru, unul dintre hoti) si ca va contesta raportul expertilor de la Muzeul National al Romaniei, potrivit caruia patru dintre picturi au fost arse de Olga Dogaru.

„Vom face o contra-expertiza la Muzeul Luvru. Aveam o surpriza pentru judecatori. Clientii nostri vor sa spuna unde sunt aceste tablouri, dar vor sa faca o intelegere. Nu suntem imputerniciti sa dam mai multe detalii”, a explicat avocatul, potrivit evz.ro.

De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” si „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait” de Meyer de Haan si „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

banner

Ionut Chiperi

Citește și...