Declaraţii în premieră de la omul-cheie. Cum a obţinut Vasile Blaga achitarea în dosarul ”mită la partid”

Publicat: 30/10/2017 | 17:47

Fostul preşedinte democrat-liberal Vasile Blaga a fost achitat de toate acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei electorale iar magistraţii au apreciat că acuzaţiile formulate de procurori împotriva lui sunt total nefondate. Apărătorul cunoscutului personaj din lumea politică, maestrul Cristian Ene, a explicat în exclusivitate pentru CANCAN.ro cum a demontat rechizitoriul întocmit de anchetatori în dosarul ”Mită la partid”.

Totul a pornit de la premisa că Blaga nu avea cum să fie vinovat de o faptă pe care nu ar fi comis-o, dar provocarea a fost ca acest lucru să fie demonstrat cu argumente logice şi juridice, în faţa instanţei de judecată de la Tribunalul Bucureşti, a explicat pentru CANCAN.ro, site-ul numărul unu din România, maestrul Cristian Ene. ”Strategia abordată a fost să demonstrăm, cu probe de necontestat, că fapta de care a fost acuzat clientul meu nu a existat, aceeaşi strategie pe care am folosit-o şi în cadrul urmăririi penale de la Parchet. Nu a existat nici un fel de înţelegere între domnul Vasile Blaga şi Gheorghe Ştefan, nu a fost vorba de plata vreunei sume de bani şi prin urmare, nu a existat infracţiunea de trafic de influenţă. Cu documentele şi probele administrate la dosar, instanţa de judecată a adoptat cea mai bună soluţie prevăzută de legea penală şi anume achitarea, pe considerentul că fapta nu există” a explicat maestrul Cristian Ene, omul cheie din acest dosar, victoria din instanţă.

Lupta nu este însă terminată, pentru că decizia favorabilă de acum poate fi atacată de Parchet, şi cel mai probabil acest lucru se va întâmpla, iar motivele de apel vor fi cunoscute după redactarea hotărârii Tribunalului Bucureşti.

Vasile Blaga a fost acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi primit mită, prin interpuşi, 700.000 de euro de la ex-primarul Gheorghe Ştefan din Piatra Neamţ. Suma ar fi fost destinată finanţării campaniei electorale, susţin procurorii în rechizitoriu.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă ar fi fost folosite de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naţionale pentru PDL.

Citește și...