Demisie în Guvern! Marius Nica, ministrul fondurilor europene, renunţă la funcţie

Publicat: 19/01/2018 | 14:57
Demisie în Guvern! Marius Nica, ministrul fondurilor europene, renunţă la funcţie

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a luat decizia de a demisiona din funcţie, după trei luni de mandat, a anunţat Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene într-un comunicat de presă. Marius Nica le-a mulţumit colegilor săi din Guvern pentru buna colaborare.
 

”Marius Nica a decis să-şi înainteze demisia din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, după trei luni de mandat, în care MDRAPFE a semnat contracte de finanţare în valoare totală de peste 4 miliarde euro”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

”Mulţumesc miniştrilor din Guvernul României şi reprezentanţilor Comisiei Europene pentru buna conlucrare, colegilor din minister şi colaboratorilor, alături de care am facut echipă, reuşind astfel să obţinem pentru România rezultate benefice pe termen lung. Urez succes în implementare beneficiarilor de fonduri europene şi încurajez organizaţiile să apeleze la acest tip de finanţări. Provocările anului 2018, pe care sunt convins că succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operaţional Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a declarat ministrul Nica.

Potrivit comunicatului, decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual şi va fi efectivă începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligaţiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegaţii a Comisiei Europene.

 

Citește și...