Dieta cu banane şi lapte. Cum scapi de 4 kilograme în 4 zile

Publicat: 16/10/2017 | 16:34
Dieta cu banane şi lapte. Cum scapi de 4 kilograme în 4 zile

În cazul în care eşti în căutarea unei cure de slăbire în urma căreia vrei să scapi repede de câteva kilograme, puteţi încerca dieta cu banane şi lapte. 

Cei care au inventat dieta cu banane şi lapte spun că, pe lângă pierderea în greutate, te vei simţi mai bine, iar anumite probleme digestie vor dispărea. 
 
Dieta a fost inventată în urmă cu mai bine de 80 de ani de către Dr. George Harrop, însă de-a lungul timpului planul acesteia a fost modificat, principiile rămânând însă aceleaşi: consumi mai puţine calorii, slăbeşti şi eşti mai sănătos!
 
Cea mai populară versiune a dietei constă în consumul a 2-3 banane şi un pahar cu lapte degresat pe zi, timp de 3-4 zile, cu condiţia ca totalul caloriilor consumate într-o zi să nu depăşească 1.000.

Dieta cu banane şi lapte. Beneficiile bananelor

Nutriţioniştii spun că bananele conţin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza şi glucoză, combinate cu fibre. Acestea îţi dau energie. Sunt bogate în fier şi stimulează producţia de hemoglobină. 
 
Dieta cu banane şi lapte vă ajută şi sistemul cardiac, pentru că bananele au potasiu, care ajută la combaterea tensiunii arteriale. 
 
De asemenea, bananele calmează arsurile stomacale, pentru că au efect antiacid. Bananele sunt folosite şi ca aliment dietetic împotriva bolilor digestive, în special a ulcerului. Textura moale acţionează ca un pansament, reduce iritaţiile şi neutralizează aciditatea din stomac. 

Dieta cu banane şi lapte. Beneficiile laptelui 

Proteinele din lapte (zerul şi cazeina) sunt asimilate de organism în proporţie de 97 la sută, fiind metabolizate de patru ori mai uşor decât alte tipuri de proteine, precum cele din pâine. Cazeina este o proteină specifică numai laptelui. Aceasta joacă un rol important în coagularea laptelui cu ajutorul fermenţilor, proces în urma căruia rezultă brânza. 
 
Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Tennessee au constatat că persoanele supraponderale care consumă trei pahare cu lapte zilnic reuşesc mult mai uşor să elimine grăsimea din jurul taliei decât restul. În procesul de ardere a grăsimilor sunt implicate, pe lângă calciu, şi proteinele din compoziţia laptelui. 
 
Citește și...