Doliu in lumea baschetului din Romania! A murit Nikola Ilici, fostul jucător al CSU Ploieşti

Publicat: 07/12/2012 | 17:16

Fostul component al campioanei la baschet CSU Ploieşti, sârbul Nikola Ilici, a decedat vineri, el pierzând lupta cu o boală incurabilă, după mai multe operaţii.

„Fost campion al României cu CSU Ploieşti, Nikola Ilici, a pierdut lupta cu cancerul. Jucătorul sârb a evoluat la Ploieşti un sezon şi jumătate, până să fie diagnosticat cu tumoare la stomac. În ciuda mai multor operaţii, Nikola a murit în această dimineaţă”, se arată într-un comunicat al formaţiei prahovene.

Csuasesoft.ro citează şi ultimul mesaj al baschetbalistului sârb, postat pe o reţea de socializare, în 1 Decembrie: „Încă o dată vreau să le mulţumesc tuturor prietenilor care m-au ajutat în orice fel în această luptă… Vă mulţumesc, prieteni, pentru tot!”, potrivit Mediafax.

Nikola Ilici a venit la CSU Ploieşti în vara anului 2009, pe când avea 24 de ani. A câştigat titlul naţional cu formaţia prahoveană în 2010, după care şi-a prelungit contractul cu încă un sezon. La jumătatea campionatului, lui Ilici i s-a descoperit o tumoare malignă, fiind operat cu succes în luna februarie a anului trecut, iar recuperarea a decurs bine.

Baschetbalistul a revenit la Ploieşti în primăvară şi a fost alături de colegii săi la primele două meciuri ale semifinalei cu Steaua Bucureşti, sperând că se va prezenta la pregătiri în debutul actualei stagiuni. Nikola Ilici a reluat chiar şi antrenamentele uşoare, însă boala a recidivat, mult mai puternic şi a urmat noi şedinţe de chimioterapie.

În toamna lui 2011, clubul CSU Ploieşti a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru fostul său jucător, care a fost sprijinit financiar şi de fostul său club din Serbia, FMP Belgrad.

Citește și...