Dosarul Sorinei, fetiţa adoptată din Baia de Aramă, se mută la Tribunalul Olt

Publicat: 02/07/2019 | 12:05

Magistrații Curţii de Apel Craiova au decis, marți, ca dosarul în care se cere interdicția de părăsire a ţării de către Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, să fie strămutat la Tribunalul Olt. Părinţii adoptivi au cerut strămutarea la altă instanţă decât cea din Mehedinți. (VEZI ȘI: PROTESTE ÎN CRAIOVA, PENTRU FETIȚA DIN BAIA DE ARAMĂ)

Cererea de strămutare a soților Săcărin a fost admisă. Dosarul se strămută la Tribunalul Olt. La Curtea de Apel Craiova s-a prezentat în această dimineață doar avocatul asistentei maternale din Baia de Aramă, Mehedinți.

„Doamna abia mănâncă”

„Sper ca, dincolo de toate aceste scandaluri politice și mediatice, Sorina să fie bine, ne dorim să îi fie bine. Asistenții maternali pe care îi reprezint și care au crescut-o sunt foarte afectați de această situație, pentru ei este ca și cum și-ar fi pierdut un copil. Doamna abia mănâncă. Așteptăm să vedem ce se va hotărî azi”, a declarat avocatul foștilor asistenți maternali, Victor Dumitrică, înainte de decizia magistraților.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii, în 21 iunie, din locuința în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. S-a întâmplat după ce Sorina a fost adoptată de o familie din Statele Unite. Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „Mami, nu vreau să plec!”. Ulterior, este luată pe sus de o femeie-procuror. Scenele filmate au generat ulterior un val de emoție în întreaga țară. (CITEȘTE ȘIMAMA ADOPTIVĂ A SORINEI, DUPĂ 9 ORE DE AUDIERI: “O SĂ HOTĂRASCĂ AUTORITĂȚILE CE SE ÎNTÂMPLĂ, NU NOI

A intervenit procurorul general

Asistenta maternală care a avut grijă de Sorina, în Baia de Aramă, a susţinut că nu ar fi refuzat adopţia copilei, ci ar fi fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă.

La rândul lor, reprezentanții DGASPC Mehedinți spuneau atunci că nu au fost informați că fetița va fi luată cu mascații din casă. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a declarat că procurorul Maria Pițurcă a respectat procedura în timpul intervenției.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a solicitat, în 24 iunie, Tribunalului Mehedinți emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să se interzică părăsirea teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, au transmis reprezentanții Parchetului General.

Citește și...