Dragnea: „Sunt dezamagit de condamnarea lui Nastase, ramane acelasi lider politic”

Publicat: 30/01/2012 | 00:00
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca este dezamagit si afectat de condamnarea lui Adrian Nastase si spera ca acesta sa isi dovedeasca nevinovatia.

Dragnea a afirmat ca este foarte „afectat si dezamagit” de verdictul ICCJ in procesul „Trofeul calitatii”.

„Nu este vorba de PSD, Adrian Nastase ramane la fel in partid. Eu sunt foarte afectat, foarte dezamagit si sper din tot sufletul la recurs sa isi dovedeasca nevinovatia. Am fost convins ca va fi achitat. Adrian Nastase ramane acelasi lider politic”, a spus secretarul general al PSD.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in procesul „Trofeul calitatii”, in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru presedintie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicata este cu executare.

Cristina Rotaru, unul dintre cei trei judecatori din complet, a considerat ca Nastase trebuie achitat in acest dosar pe motiv ca fapta nu exista.

Lui Nastase i-a fost interzisa pentru o perioada de doi ani exercitarea mai multor drepturi.

Decizia poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al ICCJ.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat in 9 ianuarie cercetarea judecatoreasca in dosarul „Trofeul calitatii”, instanta anuntand atunci ca se va pronunta in 23 ianuarie in aceasta cauza, cand a amanat pentru luni, 30 ianuarie.

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, la ultimul termen de judecata, ca este nevinovat si ca procesul este unul politic. „Este o legitate ca cei care castiga alegerile sa faca dosare politice celor care le pierd. Nu am nicio legatura cu

Citește și...